:

Var finns ramslök i Göteborg?

Innehållsförteckning:

  1. Var finns ramslök i Göteborg?
  2. Var hittar man ramslök i Östergötland?
  3. Var hittar man ramslök i Halland?
  4. Finns ramslök i Västmanland?
  5. Var finns ramslök i Malmö?
  6. Var växer ramslök i Jönköping?
  7. Var finns ramslök i Bohuslän?
  8. Var hittar man ramslök i Jönköping?
  9. Var finns ramslök i Stockholm?

Var finns ramslök i Göteborg?

Ramslök är en ganska sällsynt art som det finns gott om på Kinnekulle. Vid ett besök i Munkängarna eller Västerplana storäng uppe på berget känns den sötaktiga doften av "skogens vitlök" tydligt under våren.

Var hittar man ramslök i Östergötland?

Ramslök är en lundväxt så väl ute på jakt kan det vara bra att söka sig till kustnära lövskogar och lundar, gärna i åsarnas dalgångar, i vattenrika horstar och i närheten av källor och mindre vattendrag.

Var hittar man ramslök i Halland?

När vi når gränsbäcken mot Halland kan Jan visa att ramslöken haft den goda smaken att passera gränsen och att vi därmed fått en tredje växtplats i landskapet. De två tidigare kända finns i Särö och Veddige. Vid sjöstranden och de fem gränsstenarna njuter vi en stärkande kaffepaus.

Finns ramslök i Västmanland?

Det är just de gröna bladen man vanligtvis skördar och äter, även om alla växtens delar är både ätliga och goda. Ramslöken trivs i skuggiga, blöta lövskogar och kan hittas i hela södra Sverige - bitvis ända till Uppland. Viktigt att nämna är att den är lokalt fridlyst i Blekinge.

Var finns ramslök i Malmö?

Säsongen för ramslök brukar dra igång februari-mars här nere i Skåne. Om det inte är alltför kallt i marken brukar jag i februari ta mig ut till Alnarp, utanför Malmö för att kolla om ramslöken har kommit upp.

Var växer ramslök i Jönköping?

Strutbräken växer nere i ravindalen på meanderuddarna. Ramslöken återfinner man i Lillåns tillflöde norr om Hjärttorpsvallen, men även i ett litet tillflöde söder om Hjärttorpsvallen.

Var finns ramslök i Bohuslän?

I Uddevalla finns ramslök söder om Gustafsberg, i Simmersröd i Ljungskile och ett litet bestånd i Skredsvik. Ramslökens blad är platta och breda och påminner om liljekonvaljblad. Stjälkarna är trekantiga och blommorna ser ut som vita stjärnbollar. Bladen skördas på våren och även löken kan användas.

Var hittar man ramslök i Jönköping?

Ramslöken återfinner man i Lillåns tillflöde norr om Hjärttorpsvallen, men även i ett litet tillflöde söder om Hjärttorpsvallen.

Var finns ramslök i Stockholm?

Ramslöken är sällsynt men finns upp till Uppland i fuktiga lundar i mullrik jord. Från mitt fönster här i Bromma ser jag en backe som är fylld av ramslök och i Riddersholm på Rådmansö växer den i stora bestånd. Det luktar lök på de platser som ramslök växer.