:

Vilken luftvärmepump ska man köpa?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken luftvärmepump ska man köpa?
  2. Vad gör en luftvärmepump?
  3. Hur långa rör är bäst att ha till luftvärmepump?
  4. Hur väljer man värmepump?
  5. Varför startar inte värmepumpen?
  6. Vilken luftvärmepump är bäst i test?
  7. Vilken är den bästa luftvärmepumpen år 2020?
  8. Hur rengörs luften från luftvärmepumpen?
  9. Vad är frånluftsvärmepumpen?

Vilken luftvärmepump ska man köpa?

Vi har utsett tre testvinnare – luftvärmepumpen i mellanklassen, Bosch Compress 8000 AA blir bäst i test. Mitsubishi MSZ-FH35VEHZ blir bästa billiga luftvärmepump och Samsung Smart Exclusive 12 blir bästa luftvärmepump i premiumklassen.

Vad gör en luftvärmepump?

En luftvärmepump renar inomhusluften från damm och partiklar, som till exempel pollen. Vanligast är att luften filtreras genom ett plasmafilter innan den förs vidare in i huset. Luftfiltret gör också att det inte blir dammigt lika lätt.

Hur långa rör är bäst att ha till luftvärmepump?

Det varierar från pump till pump hur långa rör de fixar. De flesta klarar av 12-15m utan större problem även om tillverkaren hävdar annat (det gör dom främst för att ha ryggen fri så att säga). Det som är lika illa som långa rör och som många sällan tänker på, är hur många krökar det blir och hur skarpa de blir.

Hur väljer man värmepump?

Har man direktverkande el och alltså saknar vattenburet system är det en luft-luftvärmepump som gäller. Har man däremot ett vattenburet system kan man antingen välja en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump, som är det mest fördelaktiga valet eftersom den har lägst driftkostnad.

Varför startar inte värmepumpen?

Om luftvärmepumpen inte fungerar normalt kan du börja med att stänga av strömförsörjningen genom att slå av strömbrytaren. Sätt därefter på strömmen igen och starta om luft-luftvärmepumpen. Om problemet kvartstår trots detta får du gärna kontakta din installatör eller söka efter ett serviceombud.

Vilken luftvärmepump är bäst i test?

  • Panasonic HZ25UKE har på många håll vunnit pris som bäst i test när det kommer till luftvärmepumpar. Luftvärmepumpens bästa egenskap är dess energieffektivitet där den får energiklassen A+++ både i värme och kyla. Den kan klara av kyla ända ner till -35 grader vilket gör att den kan användas i de tuffaste klimaten.

Vilken är den bästa luftvärmepumpen år 2020?

  • Som vinnare av bäst i test har Bosch Compress 8000 AA blivit utsett till den bästa luftvärmepumpen år 2020. Med sitt breda användningsområde är det inte konstigt att den ständigt har imponerat genom testerna.

Hur rengörs luften från luftvärmepumpen?

  • Alla luft luft-värmepumpar drar igenom husets fulla luftvolym ett antal gånger per dygn och rengör luften genom de filter som sitter i luftvärmepumpens innedel. Luftreningssystemen renar vanligen luften från bakterier, virus, mögel, allergener, pollen och damm.

Vad är frånluftsvärmepumpen?

  • Frånluftsvärmepumpen har en metod som tar tillvara energin i den varma ventilationsluften. Frånluftsvärmepumpen innebär ett ekonomiskt och miljövänligt system som både ger dig värme och tappvarmvatten till låg kostnad samt bra ventilation.