:

Hur räddar man ett citronträd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur räddar man ett citronträd?
  2. Hur sköter man ett citronträd?
  3. När ska man klippa citronträd?
  4. Hur ofta ska man vattna citronträd?
  5. Hur många minusgrader tål citrusträd?
  6. Hur snabbt växer citronträd?
  7. Hur fort växer citronträd?
  8. Hur får man frukt på citronträd?
  9. När kan man flytta ut citronträd?
  10. Hur ofta vattna citronträd vinter?

Hur räddar man ett citronträd?

Om växten tappat sina blad toppar du grenarna lätt och sköter om det som vanligt trots att det ser lite tråkigt ut med sina kala skott. Det tar några veckor och sedan spricker nya skott ut från de vilande bladknopparna. Ett citrusträd kan beskäras ganska hårt om det varit angripet av någon växtskadegörare.

Hur sköter man ett citronträd?

sköter du ditt citronträd Citrusträd vill helst stå utomhus på sommaren och gärna i varmt soligt, skyddat läge. Ett citronträd mår bäst om det vattnas med kalkfattigt vatten. Duscha trädet regelbundet för att hålla luftfuktigheten så hög som möjligt. Ge trädet citrusnäring under växtperioden.

När ska man klippa citronträd?

För att hålla citronträdet vackert beskärs den försiktigt till fin form på våren. Ta inte bort mer än nödvändigt. De bortklippta topparna kan användas som sticklingar.

Hur ofta ska man vattna citronträd?

Låt den ytligaste jorden torka upp mellan vattningarna men håll koll på rötterna längre ned så de inte torkar, det kan nämligen göra så den får svårt att återhämta sig. På vintern kan du ha som mått att vattna en gång i veckan. På sommaren givetvis oftare då träden står ute i solen.

Hur många minusgrader tål citrusträd?

Citronträdet kan klara ett par tre minusgrader kortvarigt, så det är nog bara reaktion för kylan. Jag tror att citronträdet nog kommer igen när du tar fram det på våren och börjar driva den igen. Kan du kanske ordna ett litet element, en så kallad frostvakt, och ha den i förrådet? Ställ den på 2-3 grader.

Hur snabbt växer citronträd?

Det går ganska fort att gro en citrus-frö, räkna med några veckor. Glöm inte att vattna, bara! Sedan går det undan i början, kanske någon dm per år. Det brukar gå fortare om man sått på våren men om man ordnar tilläggsbelysning så går det även att så på hösten.

Hur fort växer citronträd?

Det går ganska fort att gro en citrus-frö, räkna med några veckor. Glöm inte att vattna, bara! Sedan går det undan i början, kanske någon dm per år. Det brukar gå fortare om man sått på våren men om man ordnar tilläggsbelysning så går det även att så på hösten.

Hur får man frukt på citronträd?

Men det är inte ovanligt att plantor har enstaka blommor året runt. Det är vanligt att citrusträd blommar och bär mogen frukt samtidigt. Blommorna pollineras med hjälp av vinden. När de står inomhus så skaka dem ordentligt för att pollinering ska ske.

När kan man flytta ut citronträd?

Låt trädet stå utomhus så länge som möjligt och ställ ut det så tidigt som möjligt på våren igen. Särskilt på senvintern och tidigt på våren kan du ställa ut trädet på en skyddad plats utomhus.

Hur ofta vattna citronträd vinter?

Duscha trädet ofta och vattna sparsamt när jordklumpen ser torr ut. Jorden ska inte torka ut helt men inte heller vara för blöt. Ge ingen näring under vintern, så länge trädet ser friskt ut. Skulle bladen börja gulna kan du ge citrusnäring en eller två gånger i månaden.