:

Vem är ägare till katten?

Innehållsförteckning:

  1. Vem är ägare till katten?
  2. Hur vet jag om min katt är ID märkt?
  3. Vad kostar det att registrera katt?
  4. Hur vet man om katten är registrerad?
  5. Kan man spåra en katt med chip?
  6. Vad ska jag göra om jag hittar en katt?
  7. Måste man id märka sin häst?
  8. Vad kostar det att märka en katt?
  9. Vad kostar Djurid?
  10. Måste katter registreras?

Vem är ägare till katten?

Det finns två olika ägarregister för katter: SVERAKs ägarregister respektive Svenska Kennelklubbens register DjurId. Kattens id-märkning kan vara registrerad antingen i ett av registren eller i båda. Du kan antingen söka själv i registren via Internet, eller ringa SVERAK respektive SKK för att få hjälp med att söka.

Hur vet jag om min katt är ID märkt?

Chipet varken syns eller känns utifrån. För att läsa av id-numret krävs en speciell chipläsare. Sådana finns t ex hos veterinärmottagningar, hos polisen och på katthem. Mikrochip är en mycket pålitlig form av märkning och det är ytterst sällan ett chip slutar fungera.

Vad kostar det att registrera katt?

Registrering hos Sverak Kattförbundet SVERAK har som mål att alla katter ska vara id-märkta och registrerade. Därför har man valt att inte ta ut någon avgift för id-registrering! Läs mer om hur du registrerar din katt i SVERAKs id-register här!

Hur vet man om katten är registrerad?

Det finns inga krav på att märka en katt som bara ska vistas i Sverige. Men om du ändå vill märka din katt ska du vända dig till en veterinär eller id-märkare. En veterinär får märka katten antingen med chip eller med tatuering. ... En id-märkare med en godkänd utbildning får märka katten med chip.

Kan man spåra en katt med chip?

När du fått reda på chipnumret så kan du söka i registret på DjurID.se eller kontakta SKK. Är du hos polisen så kan de söka direkt i registret. Kontakta därefter ägaren.

Vad ska jag göra om jag hittar en katt?

Upphittade katter Om du hittar en märkning på katten ska du kontakta ägaren. Annars kontaktar du polisen. Om katten inte är märkt och du tror att den är övergiven ska du kontakta länsstyrelsen. Utanför dagtid kan du kontakta polisen som kan besluta om katten ska omhändertas.

Måste man id märka sin häst?

Alla hästar ska ha hästpass. För att få hästpasset måste hästen vara id-märkt. När hästarna får sitt hästpass får den också ett identitetsnummer, ett så kallat UELN-nummer. Du som driver en anläggning för hästar är ansvarig för att samtliga hästar på din anläggning har hästpass.

Vad kostar det att märka en katt?

Har man planerat att kastrera katten är det lika bra att vänta med id-märkningen till dess. Vad kostar det? En tatuering kostar 460 kronor och en chipmärkning 400.

Vad kostar Djurid?

Kostnad för att registrera din hund När du registrerar din hund via e-tjänsten och betalar med kort kostar det 40 kronor. Om du istället väljer faktura kostar det 80 kronor. Avgiften är en engångsavgift. Att anmäla ägarbyte och göra förändringar kostar inget.

Måste katter registreras?

Till skillnad från hundar är det idag inte en skyldighet att märka och registrera sin katt. I en lagrådsremiss föreslår regeringen nu att alla katter som stadigvarande vistas i Sverige ska omfattas av motsvarande krav som hundar.