:

Hur byter man skola högstadiet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur byter man skola högstadiet?
  2. Hur gör man vid Skolbyte?
  3. Vad händer om man inte väljer skola?
  4. När får man byta skola?
  5. Hur byter man skola Stockholm?

Hur byter man skola högstadiet?

Så här gör du för att byta skola Så gå in på kommunens hemsida för att läsa hur det fungerar hos er. Sen är det viktigt att du pratar med någon på din nuvarande skola och berättar att du vill byta skola. Det kan vara skönt att ha stöd av en vuxen du litar på som kan följa med dig på samtalet.

Hur gör man vid Skolbyte?

Ansökan om skolbyte I tjänsten kan du ansöka om skolbyte, se och godkänna en pågående ansökan, göra ändringar, ta del av beslut samt besvara erbjudande om skolplats.

Vad händer om man inte väljer skola?

Om du inte önskar skolenhet kommer ditt barn att få en plats på någon av de 4 eller 5 skolenheterna som ligger närmast. Det är viktigt att veta att: Inga elever är garanterade platser på en specifik skolenhet.

När får man byta skola?

Du kan önska skolbyte för ditt barn oavsett vilken årskurs ditt barn går i. Grundskoleförvaltningen har två skolbytesperioder varje år. En på vårterminen för kommande hösttermin (15-30 april), och en på höstterminen för kommande vårtermin (15-30 oktober).

Hur byter man skola Stockholm?

Om du ändrar dig efter att du bekräftat platsen och vill byta skola, ska du kontakta den skola som du vill byta till. Rektorn avgör om det finns möjlighet att ta emot ditt barn eller inte. Om den nya skolan meddelar dig att de kan ta emot ditt barn, ska du kontakta den skola ditt barn går i.