:

Vad är Låsstolpe?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Låsstolpe?
  2. Hur sätter man in ett lås i en dörr?
  3. Vad menas med lika låsning?
  4. Hur fungerar ett låshus?
  5. Hur montera Assa lås?

Vad är Låsstolpe?

Stolpe: Låsets synliga del i dörren. Håller låset på plats i dörrbladet. Stolpen finns i två utförande, symmetriska och osymmetriska. Sym och Osym: Symmetriskt lås är när stolpen sitter symmetriskt på låshuset.

Hur sätter man in ett lås i en dörr?

Montera delarna från dörrens insida i låshusets övre hål. Montera låscylindern (5) från utsidan genom att hålla det på plats med händerna samtidigt som de två cylinderskruvarna som tidigare monterades i medbringaren skruvas in i låscylinderns baksida.

Vad menas med lika låsning?

Vi kallar det lika låsning och innebär att en nyckel kan passa i alla dina dörrar, fönster, hänglås, sommarstugan och båten.

Hur fungerar ett låshus?

Låshuset är den enhet som har till uppgift att hålla igen dörren. Ett låshus består av flera delar som till exempel kolv, regel, stolpe och låskista. Av dessa är det speciellt två enheter som påverkar låsenhetens klassning som godkänt lås: låsets fallkolv och regel. Den igenhållande enheten är den sneda fallkolven.

Hur montera Assa lås?

Vrid nyckeln först till "klockan tio" och tryck in en propp i urtaget mellan skruvarna på cylinderns högra sida. Vrid sedan nyckeln till "klockan två" får montering av proppen på vänster sida. 9. Skjut på och snäpp fast insidans dekorhylsa.