:

Hur lång tid tar det att byta mobiloperatör?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att byta mobiloperatör?
  2. Måste man byta simkort när man byter operatör?
  3. Hur flyttar man mobilabonnemang?
  4. Kan jag byta abonnemang?
  5. Hur lång tid tar Nummerflytt tre?
  6. Vad händer när man byter mobiloperatör?
  7. Vad ska man tänka på när man byter SIM-kort?

Hur lång tid tar det att byta mobiloperatör?

I samband med att du tecknar det nya abonnemanget på operatörens hemsida får du fylla i att du vill behålla ditt nummer. Operatören sköter sedan uppsägningen av ditt gamla abonnemang. Du behöver själv inte tänka på någonting. Hur lång tid detta tar varierar men vanligtvis ett par dagar.

Måste man byta simkort när man byter operatör?

Ja, om man byter mobiloperatör måste man byta simkort. Det nya simkortet får du av din nya mobiloperatör. Du kan enkelt byta simkortet själv.

Hur flyttar man mobilabonnemang?

Du flyttar enklast över ditt nummer till en annan operatör i samband att du tecknar ett nytt mobilabonnemang eller köper ett kontantkort. På operatörens hemsida kan du ange att du vill ta med ditt nuvarande nummer. Du kan även kontakta operatörens kundtjänst för att få hjälp att flytta numret.

Kan jag byta abonnemang?

När du vill byta operatör eller tjänst är det viktigt att tänka på vissa saker innan du säger upp det gamla eller tecknar det nya avtalet. Det kan t ex vara om du har bindningstid kvar, om operatören kan leverera till din nya adress eller om du har tjänster som du vill flytta med.

Hur lång tid tar Nummerflytt tre?

Numret flyttas ca 5-6 arbetsdagar från att du har satt i ditt nya SIM-kort i mobilen.

Vad händer när man byter mobiloperatör?

Din tidigare operatör kan ta betalt av dig även efter bytet om du har bindningstid, uppsägningstid eller tilläggstjänster kvar eftersom dina skyldigheter enligt avtalet med din operatör inte upphör automatiskt för att du byter till en ny operatör. Du behöver därför själv säga upp dina avtal med din tidigare operatör.

Vad ska man tänka på när man byter SIM-kort?

Kontrollera vilken storlek du har på ditt befintliga SIM-kort och hur det är placerat. Bryt därefter loss rätt storlek på det nya SIM-kortet och placera det på simkortsplatsen där det gamla satt. Sätt tillbaka luckan och starta din telefon. Den kommer nu att fråga efter pin-kod till SIM-kortet.