:

Hur hög blir häggmispel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur hög blir häggmispel?
  2. Kan man klippa häggmispel på hösten?
  3. Vad kostar häggmispel?
  4. Hur mycket växer häggmispel?
  5. Hur snabbt växer en häggmispel?
  6. När ska man gödsla häggmispel?
  7. Vilken häggmispel är bäst?
  8. Hur plantera häggmispel?

Hur hög blir häggmispel?

Häggmispel och Hägg fungerar dessutom bra som friväxande häck. Hägg kan bli upp till 10 meter hög och har ett buskigt och upprätt växtsätt. Prakthäggmispel blir ungefär 5 meter hög och är både lättskött och en snabbväxande häck.

Kan man klippa häggmispel på hösten?

Det går bra att beskära häggmispeln, men den växer allra snyggast som friväxande. ... Beskärningen av häggmispeln görs helst på vårvintern, men du kan också beskära under JAS-perioden, det vill säga juli-augusti-september.

Vad kostar häggmispel?

329 kr /st Häggmispeln blommar vackert i maj med sina vita avlånga blommor och bladverket på Häggmispeln är frodigt och skapar därmed ett bra insynsskydd.

Hur mycket växer häggmispel?

Produktbeskrivning

I korthetPrakthäggmispel är en attraktiv lövprydd häck med små till medelstora häckplantor
TillväxtLöst upprätt, vidare när den blir äldre
Höjd (10 år)2 cm
LövBred oval, mörkt gröna, 3-7 cm
Tillväxthastighet30 - 60 cm per år

Hur snabbt växer en häggmispel?

Två eller tre plantor per meter är en ganska bra avvägning. – Häggmispeln växer snabbt och får bladbildning redan tidigt på säsongen. På bara ett par år har man en tät häggmispelhäck som skyddar mot insyn.

När ska man gödsla häggmispel?

Nyplanterade häggmisplar bör få långtidsverkande gödsel varje försommar tills de är några år gamla. De behöver också rikligt med vatten för att växa snabbt. Skötsel: Hösten är den bästa säsongen för kraftig beskärning av häggmispel.

Vilken häggmispel är bäst?

Häggmispel för häck, fk Falun E Häggmispel, Amelanchier spicata, är den bästa häggmispelhäcken för små utrymmen. Den växer rätt upp som spön, får många rotskott på samma sätt som syren och går lätt att klippa. Få förgreningar längs med skotten så den förblir smal. Tål både fukt, torka och blåst, trivs i sol och skugga.

Hur plantera häggmispel?

Du bör plantera häggmispel med ungefär två eller tre plantor per meter. Vill du ha en häck som är 10 meter lång behöver du alltså mellan tjugo och trettio häggmispelplantor. Den kan bli upp till 5 meter hög, men detta beror givetvis på hur du beskär den.