:

Hur byter man tråd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur byter man tråd?
  2. Hur börjar man på ett garnnystan?
  3. Hur knyter man ihop två trådar?
  4. Hur skarvar man ullgarn?
  5. Var börjar garnet?
  6. Hur fäster man Garnändar?
  7. Hur stickar man ihop två stycken?
  8. Hur man stickar med flera färger?
  9. Vad kan man sticka med ett nystan?
  10. Hur väljer man garn?

Hur byter man tråd?

More videos on YouTube Bind den nya tråden i den gamla, men inte genom en knut, utan med en ögla. Dra åt öglan och putta ner den i arbetet. Fortsätt nu med att sticka med den nya tråden, sticka några varv och därefter drar du i öglan så att den löses upp. Då kommer du att få en fin övergång när tråden byts.

Hur börjar man på ett garnnystan?

Gör så här:

  1. Ta fram ett nystan av valfritt garn. Ta ett djupt andetag och andas sakta ut genom munnen. ...
  2. Attackera nystanet från båda hållen, genom att sticka in tumme och pekfinger i nystanet. ...
  3. När du känner en tråd som är lite lösare, prova att dra ut den.
  4. Tada!

Hur knyter man ihop två trådar?

Lägg den nya garnänden under garnet du jobbat med, lägg sedan garnänden upp över båda trådarna, och för garnänden genom öglan och drag åt. Gör sedan samma sak genom att ta änden på garnet du jobbat med och lägg under det nya garnet, sedan upp över båda garntrådarna, för änden genom öglan och drag åt.

Hur skarvar man ullgarn?

Gör en stark övergång mellan två trådar ull i samma färg när du tex ska byta till nytt nystan. Inga lösa trådar att fästa när arbetet är färdigt. Fukta dina handflator, gnugga ihop de lösa ändarna mellan handflatorna samtidigt som du pressar ihop. De kommer nu filta ihop sig.

Var börjar garnet?

Först stickas ena sidan klar och de andra maskorna lämnas på stickan. Nu sker avmaskningar för ärmhål i var sida på samma sätt som för ett plagg som stickas platt, så även avmaskning för hals. När det är dags att sticka andra sidan tar man garnet och börjar sticka de maskor som lämnats på stickan.

Hur fäster man Garnändar?

Fäst alltid trådar på avigsidan av ditt rätstickade arbete. Med nål och garnände följ maskorna sidledes över 2 varv. Halvvägs genom videon visar vi med ett kontrastgarn samma sak, så att det är enklare att följa. Som du kan se är denna metod att fästa tråden helt osynlig på framsidan.

Hur stickar man ihop två stycken?

Perfekt sätt att fästa ihop 2 kanter med varann, t. ex istället för att sy axelsömmar. Håll stickorna med rätsidan mot varann. Använd en tredje sticka och sticka ihop 1 m från var sticka med varann, sticka ihop två m till, och lyft så 1:a m över nästa.

Hur man stickar med flera färger?

När man stickar mönster med två färger, brukar man betrakta den ena färgen som mönsterfärg(den som ska framhävas) och den andra som bottenfärg (bakgrund). Du ska hålla trådarna så att mönsterfärgen ligger närmast arbetet och alltid löper underifrån.

Vad kan man sticka med ett nystan?

Sticka en voodoodocka, snabbt och enkelt i rätstickning. Har du ett nystan eller två av ett ganska tunt garn? Då kan du få det att se riktigt märkvärdigt ut genom att virka en sjal i kärleksknutar, trekantig eller rektangulär. Sticka och virka smycken, det vill säga halsband, armband, örhängen, ringar, broscher ...

Hur väljer man garn?

Hur man väljer garn!

  1. Sockar till vardagsanvändning; de bör vara slitstarka (gärna ull blandat med lite syntet) och de ska kunna tvättas i maskin (superwashbehandlade). ...
  2. Sporttröjor, -mössor och -vantar till aktiva barn och vuxna; då ska fibrerna kunna tåla att man blir varm och det ska kunna tvättas i tvättmaskinen.