:

Hur stor blir en tuja?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor blir en tuja?
  2. Hur stora rötter har en Thuja?
  3. Vilken Tuja?
  4. Hur nära kan man plantera Thuja?
  5. Hur snabbt växer en tuja?
  6. Hur mycket kan man klippa ner en tuja?
  7. Kan man flytta en Thuja?

Hur stor blir en tuja?

En Tujaplanta kan bli ganska hög, och med hög menar vi mellan 3 – 5 meter. Dock finns det många olika sorters Tujor, men utgår man ifrån Tuja Brabant (som är vanligast att plantera som häck) kan en sådan planta bli runt 5 meter hög om den trivs.

Hur stora rötter har en Thuja?

Rotsystem: Tuja har ett mycket variabelt och anpassningsbart rotsystem, men det är oftast grunt. Vid behov kan de skjuta långa rötter för att söka upp vatten och näring. ... Jord: Tujor är inte så kinkiga med jorden, så länge den aldrig torkar ut helt. Bäst trivs de på mulljordar.

Vilken Tuja?

Smaragd växer betydligt tätare än Brabant. Brabant växer fortare och yvigare, och kräver beskärning för bli tät. Smaragd har finare vinterfärg. ... Thuja beskärs a-månaderna, kan man tänka för minnet, dvs kring april och augusti.

Hur nära kan man plantera Thuja?

30-35 cm mellan plantorna blir 3/m och är lämpligt för häckplantor av thuja.

Hur snabbt växer en tuja?

Thuja Brabant växer yvigt och ca 30-50cm per år, och med rätt förutsättningar kan den växa ännu mera. Dessa thujor växer sig täta, och lämpar sig därför utmärkt som häckväxt, formklippt eller vildvuxen.

Hur mycket kan man klippa ner en tuja?

Den tål nämligen inte att klippas ned till gammal ved utan att ta skada. Klipp bara bort de färska, gröna grenarna. Så länge du sköter om din häck ordentligt kommer detta säkerligen inte att utgöra något problem, eftersom de gröna kvistarna lätt blir mer än 10 cm långa. En tuja lämpar sig också väl för formklippning.

Kan man flytta en Thuja?

Kommentarer. Visst kan man flyttatuja, i vart fall så länge de inte blivit allt för stora. Se bara till att gräva så stort som möjligt runt omkring plantorna så att rötterna inte tar mer skada än nödvändigt. Bästa tiden att flytta plantorna är tidigt på våren, så snart man kan gräva i jorden.