Hur bygger man en altan med tak?
Innehållsförteckning:
- Hur bygger man en altan med tak?
- Vilket tak till uterum?
- Vilken kanalplast ska man välja?
- Varför Kanalplasttak?
- Vilken lutning ska man ha på Altantak?
Hur bygger man en altan med tak?
Altantak kan antingen göras som ett rakt pulpettak eller som ett delat sadeltak. Om pulpettak väljs bör en hängränna placeras i framkant så att regnvatten leds ut åt sidan. Om sadeltak väljs placeras hängrännor efter sidorna så att regnvatten leds bort från husväggen.
Vilket tak till uterum?
Tak uterum: Vilket alternativ passar bäst?
- Kanalplast – ett bra val för sommarrummet. För dig som endast ska använda uterummet under sommaren är kanalplast ett bra val. ...
- Glastak – ett vackert tak som suddar gränserna mellan ute och inne. ...
- Pannor och plåt. ...
- Det handlar om stil och smak.
Vilken kanalplast ska man välja?
Vilken tjocklek du ska använda beror på hur du ska använda ditt uterum. Ju tjockare tak, desto bättre U-värde, isoleringsförmåga, har taket. 10 mm tak används oftast som ett enklare skärmtak. 16 mm tak används till uterum anpassade för sommarbruk och förlängd sommar, vår/höst.
Varför Kanalplasttak?
Kanalplast släpper in ljus samtidigt som det har bra isolervärden. Du kan få det i fyra olika tjocklekar – från 10 millimeter för enklare, oisolerade uterum upp till 50 millimeter för uterum som används året om. Kanalplast är oerhört slitstarkt, väger lite och är enkelt att montera. Det är också säkert.
Vilken lutning ska man ha på Altantak?
En lämplig lutning på ett altantak är 10° vilket ger en höjddifferens på cirka 17 cm/m mellan den främre och bakre bärlinan.