:

Finns pinchos utomlands?

Innehållsförteckning:

 1. Finns pinchos utomlands?
 2. Är pinchos svenskt?
 3. Hur gammalt är pinchos?
 4. Varför heter pinchos pinchos?
 5. I vilka städer finns Pinchos?
 6. Vilket land kommer Pinchos från?
 7. Är Pinchos tapas?
 8. Är pinchos tapas?
 9. Vad är skillnaden mellan tapas och pinchos?

Finns pinchos utomlands?

App-konceptet Pinchos är idag en av Sveriges snabbast växande franchise-kedjor. 2019 fanns det 64 enheter i Sverige, men även gäster i Norge, Danmark, Finland och Tyskland kan besöka Pinchos på sin hemmaplan.

Är pinchos svenskt?

Pinchos är en svensk franchisekedja som grundades 2012 i Göteborg.

Hur gammalt är pinchos?

Pinchos[redigera | redigera wikitext] Pincho Nation AB / Pinchos är en svensk franchise-kedja som grundades 2012 och etablerade sig i Göteborg efter en testperiod på Smögen.

Varför heter pinchos pinchos?

Ordet ”pinchos” betyder ”spett” och syftar på att de enskilda delarna av rätten normalt hålls samman eller sätts fast på en brödskiva med ett trä- eller plastspett.

I vilka städer finns Pinchos?

Restaurants

 • AlingsåsLilla torget 3.
 • BollnäsNygatan 7.
 • BorlängeBorganäsvägen 48.
 • BoråsLilla brogatan 30.
 • EnköpingKällgatan 15.
 • EskilstunaRademarchergatan 6.
 • FalkenbergStorgatan 37.
 • FalunTrotzgatan 3.

Vilket land kommer Pinchos från?

Pinchos är en restaurangkedja i Sverige som startades 2010 av det äkta paret Magnus Larsson och Jessica Ekelöf Larsson samt Johannes Räfsby och Fredrik Mattsson. Bolaget har vuxit explosionsartat och har idag cirka 63 restauranger runt om i Sverige.

Är Pinchos tapas?

Pintxos är en släkting till tapas och har sitt ursprung i norra Spanien. En pintxo består vanligen av en brödbit med något slags matigt pålägg, och dessa hålls ihop med en tandpetare.

Är pinchos tapas?

Pintxos är en släkting till tapas och har sitt ursprung i norra Spanien. En pintxo består vanligen av en brödbit med något slags matigt pålägg, och dessa hålls ihop med en tandpetare.

Vad är skillnaden mellan tapas och pinchos?

Pinchos förväxlas lätt med tapas, skillnaden mellan de två är att pinchos har en tandpetare genom sig, och ofta är baserat på en brödbit. Ordet pincho kommer från faktumet att munsbiten har en pincho genom sig – vilket betyder pigg eller tagg på spanska.