:

Vilket nät till Kattgård?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket nät till Kattgård?
  2. Hur stor ska en Kattgård vara?
  3. Hur högt behöver ett Kattnät vara?
  4. Hur högt kan en katt hoppa från?
  5. Hur sätter man upp nät på balkongen?
  6. Hur stort ska man bo för att ha katt?

Vilket nät till Kattgård?

Skyddande kattnät på rulle Med nät på rulle har du möjlighet att säkra en ännu större yta, till exempel en stor altan och uteplats eller göra en hel utegård till din katt. Nätet på rullen är i måtten 2 x 75 meter vars maskor är på 3 x 3 cm.

Hur stor ska en Kattgård vara?

Om katten hålls i en rastgård ska den antingen ha tillgång till ett inomhusutrymme i anslutning till rast- gården eller en koja som skyddar mot väder och vind. Rastgårdar och andra utrymmen avsedda för permanent katthållning ska vara minst 6 m2. Ytan ska vara minst 2 m2 per katt.

Hur högt behöver ett Kattnät vara?

Med bara den regeln dock, så säger ju detta med en gång att du måste ha någon form av skyddsnät, kattnät eller balkongnät när din katt ska vistas där. Vad reglerna egentligen säger är att om du har en katt som vistas på din balkong måste du ha ett kattnät om balkongen befinner sig 5 meter över marken eller mer.

Hur högt kan en katt hoppa från?

Katter kan hoppa 5 gånger sin höjd. Alltså som att vi människor skulle kunna hoppa ungefär 9 meter högt. 4.

Hur sätter man upp nät på balkongen?

Stången hålls fast utan att du behöver borra eller skruva. Den spänns helt enkelt fast mellan taket och golvet eller mellan två väggar på balkongen. Det är inte nödvändigt att borra hål eller skruva överhuvudtaget. Teleskopstången kan också monteras ner och återanvändas.

Hur stort ska man bo för att ha katt?

Rastgårdar och andra utrymmen för katter ska vara minst 6 kvadratmeter för 1–3 katter. Om du har fler än 3 katter i samma utrymme ska ytan per katt vara minst 2 kvadratmeter. Den kortaste sidan ska vara minst 1,2 meter och takhöjden minst 1,9 meter. Rastgårdar får gärna vara större, men aldrig mindre än dessa mått.