:

Hur brett är ett styre?

Innehållsförteckning:

  1. Hur brett är ett styre?
  2. Hur bred är en cykel?
  3. Hur ska man sitta på en racercykel?
  4. Varför Bockstyre?
  5. Hur hålla Bockstyre?
  6. Hur stor ska en cykel vara?
  7. Hur vet jag min storlek på cykel?
  8. Hur sitta på sadel?

Hur brett är ett styre?

Om du är ca 180 cm lång och vill ha ett styre som är ca 78 cm så kommer din hoj med ett styre anpassat för dig. Men för oss alla andra är det alltså inte så. Tillverkarna monterar styren som är minst 78 cm och ända upp till 82 cm.

Hur bred är en cykel?

Vet du redan vilken cykelmodell du vill ha?

RAMSTORLEKDIN LÄNGDÅLDER
Springcykelca cm2 – 3 år
12”ca cm3 – 4 år
14”ca cm4 – 5 år
16”ca 1 cm4 – 6 år

Hur ska man sitta på en racercykel?

Så då har vi rätt höjd på sadeln. Ett annat sätt att ställa in är att sitta på sadeln, sätt hälarna på pedalerna och börja trampa runt bakåt förslagsvis eftersom du inte vill cykla iväg. Du ska med nöd och näppe nå ned utan att behöva vicka på rumpan när du trampar runt. Vickar du på rumpan sitter du för högt.

Varför Bockstyre?

Äger du en racer- eller landsvägscykel kommer de vara utrustade med ett bockstyre och det är även detta som föredras. Med hjälp av ett bockstyre har du nämligen möjlighet att variera din position mer, vilket är fördelaktigt under längre turer.

Hur hålla Bockstyre?

Ett styre med kortare reach har bromshandtagen närmare. Ju längre reach, ju längre sträcka är det från upprätt position till bocken. Du kan således komma i en lägre hållning med ett styre med mycket reach. Med en kortare reach sitter du mer upprätt i bocken.

Hur stor ska en cykel vara?

Generellt kan man säga att 47 cm ram passar dig som är 145-165 cm lång. Är du 155-180 cm lång kan du ha en stl 51 cm, men du sitter bäst på den om du är 160-175 cm. 55 cm ram är bästa valet om du är längre än 175 cm.

Hur vet jag min storlek på cykel?

Mät ditt innerbensmått genom att mäta från grenen längs med insidan på benet ner till marken, utan skor. Innerbensmåttet brukar variera mellan 65-95 cm. Klicka på den typ av cykel du vill veta ramstorleken för.

Hur sitta på sadel?

Håll vevarmen som en förlängning av sadelröret och sträck ut benet. När benet är i det längsta läget är sadeln i rätt läge. När du kan sträcka ut benet fullständigt är sadelhöjden rätt. Se till att du inte översträcker benet, för då blir måttet kortare.