:

Vad finns inne i Turning Torso?

Innehållsförteckning:

  1. Vad finns inne i Turning Torso?
  2. Hur mycket kostade det att bygga Turning Torso?
  3. Kan man gå upp i Turning Torso?
  4. Hur lång tid tar det att gå upp för Turning Torso?
  5. Hur mycket väger Turning Torso?
  6. Hur många trappsteg finns det i Turning Torso?
  7. Vad är speciellt med Turning Torso?
  8. Hur många våningar är Turning Torso i Malmö?
  9. Hur många meter högt är Turning Torso?
  10. Hur många bor i Turning Torso?

Vad finns inne i Turning Torso?

Det finns 148 lägenheter från kub tre till kub nio. Varje våningsplan består i princip av en kvadratisk del kring kärnan, samt en triangulär del som delvis bärs upp av ett utvändigt stålbärverk. Hela konstruktionen vrider sig 90 grader på sin väg upp.

Hur mycket kostade det att bygga Turning Torso?

Totalkostnaden för att färdigställa bygget beräknades dock uppgå till minst 1,6 miljarder. Någon försäljning blev det inte då. Sedan sommaren 2008 har det skrivits om nya försäljningsplaner, nu för två miljarder kronor för hela det sammanhängande byggnadskomplexet, dock utan att lyckas.

Kan man gå upp i Turning Torso?

Nu får alla nyfikna möjligheten att se Nordens högsta skyskrapa från insidan och samtidigt njuta av utsikten 179 meter upp i luften. HSB Malmö kommer nämligen från och med 21 juli och fyra veckor framåt att öppna upp sina konferenslokaler högst upp i Turning Torso för allmänheten.

Hur lång tid tar det att gå upp för Turning Torso?

Allt kring Turning Torso är exklusivt och prestigefullt, från vinkällaren i husets botten där varje hyresgäst har sin egen avdelning i rummet där det är 14,8 grader och 60 procents luftfuktighet, till KONE-hissarna som under en mjuk och behaglig resa tar dig femtiofyra våningar upp på blott 38 sekunder.

Hur mycket väger Turning Torso?

Stålelementen i Turning Torsos stålfasad väger 900 ton. Varje stålelement väger mellan 0,5 och 28 ton.

Hur många trappsteg finns det i Turning Torso?

En konferensdeltagare sprang uppför alla Turning Torsos 1400 trappsteg på 7 minuter och 7 sekunder. För Jan Andersson från HSB tar det 35 minuter att gå upp till toppen. På väg neråt går det snabbare, då tar Jan 25 minuter på sig.

Vad är speciellt med Turning Torso?

Turning Torso stod klart 2005. Byggnaden är 190 meter hög, består av nio kuber med sammanlagt 54 våningar och har en vridning på 90° från marken till toppen. På de två översta våningarna finns toppmoderna möteslokaler. Tornet började byggas den 14 februari 2001 och avslutades den 1 november 2005.

Hur många våningar är Turning Torso i Malmö?

57Turning Torso / Våningar

Hur många meter högt är Turning Torso?

De två översta våningarna är konferensanläggning. Turning Torso har 54 våningar och är 190 meter , därmed Europas näst högsta bostadhus efter Triumfpalatset i Moskva ( 264 mhögt).

Hur många bor i Turning Torso?

57Turning Torso / Våningar