:

Hur hjälper Brintellix?

Innehållsförteckning:

  1. Hur hjälper Brintellix?
  2. När verkar Brintellix?
  3. Vilken grupp tillhör Brintellix?
  4. Kan man bli trött av Brintellix?
  5. Hur slutar man med Brintellix?
  6. Vilken tid på dygnet ska man ta Brintellix?
  7. Är Brintellix SSRI?
  8. Är Brintellix MAO hämmare?
  9. Hur tar man Brintellix?

Hur hjälper Brintellix?

Hur verkar Brintellix? Den aktiva substansen i Brintellix, vortioxetin, är ett antidepressivt läkemedel. Det verkar på olika receptorer för serotonin i hjärnan, genom att blockera verkan av vissa receptorer och stimulera andra receptorer.

När verkar Brintellix?

Flera av problemen kan kvarstå mellan de depressiva episoderna trots behandling. Studieresultaten som ligger bakom uppdateringen pekar på att Brintellix ger förbättrade exekutiva kognitiva förmågor efter åtta veckors behandling enligt de båda randomiserade dubbelblinda placebokontrollerade studierna.

Vilken grupp tillhör Brintellix?

Läkemedlet ingår i läkemedelsförmånerna med begränsningar. Vortioxetin har multimodal aktivitet på 5-HT. Den antidepressiva effekten visar inga signifikanta skillnader mellan könen och är jämförbar med den som erhålles med SSRI- eller SNRI-medel.

Kan man bli trött av Brintellix?

Brintellix har visat sig reducera en stor mängd depressiva symtom, inklusive nedstämdhet, inre spänning (känsla av oro), sömnstörningar (minskad sömn), minskad aptit, koncentrationssvårigheter, känsla av värdelöshet, förlust av intresse för favoritaktiviteter och känsla av att vara långsam.

Hur slutar man med Brintellix?

Efter att de depressiva symtomen har försvunnit rekommenderas behandling i minst 6 månader för att bibehålla det antidepressiva svaret. Patienter som behandlas med Brintellix kan abrupt sluta ta läkemedlet utan behov av gradvis nedtrappning av dosen (se avsnitt 5.1).

Vilken tid på dygnet ska man ta Brintellix?

Höga doser tas på morgonen (dvs på morgonen en högre dos och på kvällen lägre). En liten dos tas helt på morgonen. Läkemedel kan muntra upp, särskilt i början av behandlingen och när de tas på morgonen följer de kroppens egen produktion av kortison.

Är Brintellix SSRI?

Det finns flera antidepressiva läkemedel som t ex mianserin (Mianserin), mirtazapin (Mirtin, Mirtazapin), bupropion (Zyban), reboxetin (Edronax), atomoxetin (Strattera), vortioxetin (Brintellix) och duloxetin (Cymbalta, Yentreve) som inte klassas in under tricykliska preparat eller som SSRI-preparat utan som SNRI-medel ...

Är Brintellix MAO hämmare?

Brintellix är avsett för oral användning. De filmdragerade tabletterna kan tas med eller utan mat. Överkänslighet mot den aktiva substansen eller mot något hjälpämne som anges i avsnitt 6.1. Samtidig behandling med icke-selektiva monoaminoxidashämmare (MAOIs) eller selektiva MAO-A- hämmare (se avsnitt 4.5).

Hur tar man Brintellix?

Den rekommenderade startdosen för Brintellix är 10 mg vortioxetin en gång dagligen till vuxna under 65 år. Beroende på patientens individuella svar kan dosen ökas till maximalt 20 mg vortioxetin en gång dagligen eller minskas till minst 5 mg vortioxetin en gång dagligen.