:

Hur broderar jag Langettstygn?

Innehållsförteckning:

  1. Hur broderar jag Langettstygn?
  2. Hur broderar man en cirkel?
  3. Hur broderar man steg för steg?
  4. Hur brodera på ylle?
  5. Vad är viktigt när man broderar?

Hur broderar jag Langettstygn?

Om man syr ihop 3-4 langettstygn i grupper så bildar de trianglar som kan användas i olika mönster. Gör så här: Sy från vänster till höger. Stick upp nålen i den nedre raden. Stick ner den i den övre lite till höger och upp igen rakt nedanför och se till att tråden ligger under nålen så att den binds av nästa stygn.

Hur broderar man en cirkel?

Gör så här: Stick upp nålen i cirkelns utkant. Stick ner i cirkelns mitt och upp igen i utkanten en liten bit från förra stygnet. Se till att tråden ligger under nålen. Fortsätt hela varvet runt med nålen ner i mitten och upp i cirkelns utkant.

Hur broderar man steg för steg?

Räkna 15 hål nedifrån och 19 håll från vänster så hittar du punkten där du ska börja. Du är nu redo att börja brodera. Sätt nålen i hålet som du nyss hittade och ska börja med. Tryck tråden igenom och lämna en liten ende på baksidan som du senare ska fästa med.

Hur brodera på ylle?

Brodera på ylle! är en bok full av inspiration och skaparlust! Mönsterglädjen är stor och generös. Författarna bjuder på en lång rad idéer om hur man kan brodera fritt, och gärna på återbruksmaterial, med restgarner och småbitar som har blivit över.

Vad är viktigt när man broderar?

Tänk på att korsstygnen skall broderas lätt och jämnt. Om du drar tråden för hårt, kommer stygnen och väven att se ojämna ut. Brodera alla korsstygn först och sedan alla ev. efterstygn och dekorationsstygn.