:

Hur kan en artikel se ut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan en artikel se ut?
  2. Hur ska en artikel vara uppbyggd?
  3. Hur lång ska en artikel vara?
  4. Hur vet man att en text är en artikel?
  5. Hur skriver man en artikel steg för steg?
  6. Hur man skriver en artikel mall?
  7. Hur lång tid tar det att skriva en artikel?
  8. Vem skriver nyhetsartiklar?

Hur kan en artikel se ut?

Vi ger dig några grundläggande tips på hur du kan göra för att få läsare på tråden.

  • Rubriken är superviktig. ...
  • En informativ ingress väcker intresse. ...
  • Byt mellan korta och långa meningar. ...
  • Skriv lockande och informerande underrubriker. ...
  • Anpassa texten till din målgrupp. ...
  • Krångla inte till det. ...
  • Citat gör texten mer livfull.

Hur ska en artikel vara uppbyggd?

NyhetsartikelNs struktur En nyhetsartikel består till formen av en rubrik, en ingress och en bröd- text. Dessutom brukar nyhetsartikeln ofta kompletteras med till exempel bilder, diagram eller faktarutor.

Hur lång ska en artikel vara?

Försök att skriva rappt och kortfattat så att texten inte blir för lång. En bra artikel bör vanligtvis inte överskrida 2000 tecken. Undersökningar visar att läsare väljer bort texter som är för långa. När du skrivit ner artikeln så gå igenom den och stryk allt onödigt, det brukar bli en hel del.

Hur vet man att en text är en artikel?

Tidningsartikel[redigera | redigera wikitext] En artikel är uppdelad i tre delar: rubrik, ingress och brödtext. Rubriken ska med ett par få ord berätta vad artikeln handlar om. Ingressen är en sammanfattning av brödtexten och ska inte vara mer än några meningar lång; den ska fånga läsarens intresse inom ämnet.

Hur skriver man en artikel steg för steg?

Lär känna artikelns olika delar Rubriken ska fånga in läsaren och visa vad artikeln har att erbjuda. Ingressen ska utveckla rubriken, sammanfatta och locka vidare. Underrubriker hjälper läsarens blick att orientera sig. Brödtext är den vanliga texten och behöver oftast delas upp i stycken.

Hur man skriver en artikel mall?

Din rubrik ska locka till omedelbar och nyfiken läsning. Din ingress presenterar ämnet och lockar till läsning. Mellanrubriker Din artikel är uppdelad i tydliga stycken med mellanrubriker. Du har med datum när artikeln publicerades och du har med ditt namn.

Hur lång tid tar det att skriva en artikel?

Men en ”vanlig” intervju med en intressant person eller om en specifik händelse kan ta alltifrån tio minuter till ungefär en timme att skriva, beroende på textlängd och andra omständigheter.

Vem skriver nyhetsartiklar?

FAKTATEXTER. En nyhetsartikel är alltid skriven av en journalist, antingen på den tidning där texten publiceras, eller på en nyhetsbyrå som har skickat ut texten till tidningen.