:

Hur gör man när man broderar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man när man broderar?
  2. Hur gör man Stjälkstygn?
  3. Hur broderar man Stjälstygn?
  4. Hur gör man Långstygn?
  5. Kan man brodera på?
  6. Hur man broderar på stickat?
  7. Hur gör man Kaststygn?
  8. Hur syr man Schattersöm?
  9. Vad broderar man på?
  10. Hur syr man stramalj?

Hur gör man när man broderar?

På det första stygnet sticker du nålen i väven en bit bort ovan vänster om där du skall börja och låter en bit av garnänden sticka upp på rätsidan. Fäst den sedan när du broderat färdigt med tråden genom att brodera i stygnen på broderiets baksida. Undvik att göra knutar, då ditt färdiga broderi inte blir slätt.

Hur gör man Stjälkstygn?

STJÄLKSTYGN. Stjälkstygn är snett broderade stygn. De kan broderas åt höger- eller vänster eller båda hållen. Nålen sticks ner i tyget så långt upp som man har tänkt sig stygnlängden och går sedan upp intill det föregående stygnet.

Hur broderar man Stjälstygn?

De kan ha olika längd och bredden kan varieras genom att man vinklar nålen olika mycket. Gör så här: Stick upp nålen och dra igenom tråden. Sedan sticks nålen ner en stygnlängd bort och tillbaka upp en halv stygnlängd. Stygnen kan vridas åt höger eller vänster (se nedan).

Hur gör man Långstygn?

Att sy långstygn är lätt. Du använder en gles väv. Trubbig broderinål och garn. Stygnen sys rakt upp eller rakt ner, så linjerna blir våg eller lodräta.

Kan man brodera på?

Brodera kan man utföra på vilket material som helst som går att sticka en nål i. För att få ett hum om grovleken på olika tyger anges ofta antalet trådar/cm. A. För fritt broderi används mest linne och ylle, men även bomull, hampa, jute och syntetväv förekommer.

Hur man broderar på stickat?

Det går att brodera på stickade plagg med många olika slags stygn. Använder du maskstygn så ser ytan nästan stickad ut. Det passar bra att använda sig av maskstygn istället för att sticka med flera färger samtidigt, om det är långa färghopp i en mönsterstickning eller om du bara vill ha mönster på ett ställe.

Hur gör man Kaststygn?

Gör små (bara en till tre millimeter djupa), regelbundna stygn. - Fäst tråden genom att sy flera stygn över varandra, eller gör en knut på den. - För nålen bort från dig, över kanten på tyget och stick in nålen genom tyglagren mot dig. - Upprepa.

Hur syr man Schattersöm?

Sy omväxlande korta och långa stygn i ensidig plattsöm, tills det täcker linnet. Välj en ny färg. Sy med nästa färg på samma sätt, också ungefär en tredjedel av blommans höjd. Jag tycker att det blir fint att "gå ner" litegrann i föregående rad, så att färgerna överlappar varandra en aning.

Vad broderar man på?

Broderi (franska broderie troligen ursprungligen ett germanskt ord) är ett hantverk, en textil teknik, där man med tråd eller garn syr på tyg eller annat mjukt (eller hårt med förborrade hål) material med hjälp av en nål. Andra dekorativa föremål som pärlor, läder, filt eller plastmaterial som paljetter kan användas.

Hur syr man stramalj?

Sy fast stramaljen Börja med att mäta ut hur stort ditt broderi skall vara. Klipp till en bit stramalj som är ca 2 cm större runt ditt motiv. Lägg stramaljen slätt mot ditt underlag där du skall brodera. Tråckla fast stramaljen.