:

Hur brett mellan Thujor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur brett mellan Thujor?
  2. Hur bred blir en Tujahäck?
  3. Hur långt mellan Thuja?
  4. Vad kostar det att sätta Tujahäck?
  5. Hur nära plantera Thuja?
  6. Hur klippa Tujahäck?
  7. Hur länge kan Thuja stå i kruka?
  8. Hur djupa rötter har Tujor?

Hur brett mellan Thujor?

Vid plantering bör avståndet mellan plantorna vara ca 50 cm. För att kunna utvecklas fritt ska avståndet mellan tuja 'Smaragd' och stängslet vara 50 cm – 60 cm.

Hur bred blir en Tujahäck?

Att odla Thuja Smaragd “Emerald” Växten är vintergrön året om. De växer till en höjd av 3.5 m (och kan till och med växa till en höjd av 7m) när de är fullvuxna, med en bredd av 1.5 till 2m.

Hur långt mellan Thuja?

Använd rätt planteringsavstånd! Antalet thujor per meter beror på hur tät du vill ha häcken från början och vilken storlek du köper: Av plantor som är 1 meter höga kan du plantera 3 thuja per meter,medan 2-2,5 per meter är tillräckligt av våra 2 meters plantor.

Vad kostar det att sätta Tujahäck?

Ett prisexempel på 10-pack thuja ”Brabant” på barrot är 315 kr. Priserna varierar men det är inte ovanligt att ”Smaragd” kostar mer än dubbelt så mycket som ”Brabant”. ”Holmstrup” är relativt ovanlig hos plantskolorna och säljs vanligen som lite större solitär.

Hur nära plantera Thuja?

Ska du sätta flera tujor per rad är en bra tumregel att sätta tre plantor per meter, men väljer du en större tujasort bör avsåtndet vara glesare, medan du självklart kan sätta mindre varianter tätare.

Hur klippa Tujahäck?

Klipp tujan så att den blir bredare nedtill och smalnar av upptill för att säkerställa att den nedre delen av tujan får tillräckligt med solljus. Klipp bara bort de nya skotten som tillkommit (årsskotten) och se till att du inte klipper längre in än att det finns gröna barr kvar under snittet.

Hur länge kan Thuja stå i kruka?

Du kan mycket väl ha dina tujor kvar i krukorna ett tag, några veckor i alla fall. Placera krukorna ute i skuggan och se till att vattna, tujorna får aldrig torka ut.

Hur djupa rötter har Tujor?

Rotsystem: Tuja har ett mycket variabelt och anpassningsbart rotsystem, men det är oftast grunt. Vid behov kan de skjuta långa rötter för att söka upp vatten och näring. I det vilda växer de ofta på kalstensklippor, där rötterna söker sig in i sprickor för att hitta vatten och fäste.