:

Hur stora truckar ska man ha?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stora truckar ska man ha?
  2. Hur bred ska en skateboard vara?
  3. Vilka truckar till vilken bräda?
  4. Vilket abec är bäst?
  5. Vad ska man tänka på när man köper en skateboard?
  6. Varför var skateboard förbjudet i Norge?
  7. Vilka två sporter ligger bakom uppfinningen skateboard?

Hur stora truckar ska man ha?

Truckens bredd - vilken storlek ska du välja? Det första du behöver veta när du behöver väljer skateboard trucks, är att storleken passar ditt deck. Bredden av trucken inklusive hjul måste vara samma som bredden av decket.

Hur bred ska en skateboard vara?

Skateboard bredd Bredden på en skateboard mäts i tum (”) och vanligaste skatebredden är 7.75”-8.25”. Bredden på skateboard är mycket en smaksak. Vad man gillar och vad man är van vid. Vissa gillar smala skateboards för att enklare kunna göra flip tricks och andra vill ha bredare som blir mer stabila.

Vilka truckar till vilken bräda?

  • Truckar för streetbrädor. Dessa truckar passar brädor mellan 7.5" och 7.99" vilket gör dem perfekta för streetskate.
  • Truckar för parkbrädor. Dessa truckar passar en bräda mellan 8.0" och 8.49". Som gjort för åkning i skatepark.
  • Truckar för bowlbrädor. Vi rekommenderar bredare truckar för bowl och vertbrädor från 8.5".

Vilket abec är bäst?

Många misstar sig och tror ju högre ABEC siffran är desto bättre kommer deras hjul att rulla men det är inte helt sant. ABEC står för precisionen på kullagret och brukar vara en siffra mellan 1-9. Desto bättre precision desto mindre friktion ska dina kullager bemötas med och helt enkelt rulla bättre.

Vad ska man tänka på när man köper en skateboard?

När det kommer till skateboardhjul finns det 2 faktorer du ska vara uppmärksam på; storlek och hårdhet. Större hjul är snabbare och används av ramp-skatere (från 55-65mm), medan street-skatere ofta föredra mindre hjul (50-55mm) då man därmed kommer tätare på marken.

Varför var skateboard förbjudet i Norge?

I Norge var det förbjudet att åka, äga och sälja skateboards mellan 19. Anledningen? Myndigheterna tyckte att det var alldeles för farligt. Den amerikanska marinen provade under slutet av 1990-talet att använda sig av skateboards.

Vilka två sporter ligger bakom uppfinningen skateboard?

Skateboarden uppfanns av surfare i Kalifornien i USA på 1950-talet för att de skulle ha något att träna på när det inte fanns några vågor eller vattnet var för kallt. Till Sverige kom skateboarden under 1970-talet medan den förbjöds i Norge mellan 19.