:

Hur djupt är Torneträsk?

Innehållsförteckning:

  1. Hur djupt är Torneträsk?
  2. Hur tjock är Isen på Torneträsk?
  3. Vad heter sjön vid Björkliden?
  4. När fryser Torneträsk?
  5. Vilken är Sveriges djupaste sjö och hur djup är den?
  6. Vilken fisk finns i Torneträsk?
  7. Får man bada i Trollsjön?
  8. När fryser Storsjön?

Hur djupt är Torneträsk?

168 m Torneträsk/Max depth

Hur tjock är Isen på Torneträsk?

Det finns observationer av både isläggning, islossning och istjocklek från Torneträsk. Istjocklek har mätts under perioden . Det är inte ovanligt att isens tjocklek går upp till en meter. Högsta värde som uppmätts är 112 cm och det mättes 1966.

Vad heter sjön vid Björkliden?

På 815 meter över havet ligger Trollsjön även kallad Rissajaure eller Rissájávri på nordsamiska. Den blå sjön är Sveriges renaste och klaraste sjön. Trollsjön är 36 meter djup och vid gynnsamt väder ser du hela vägen ner till botten.

När fryser Torneträsk?

Jag bor vid Torneträsk i norra Sverige. Isen lägger sig varje år mellan november och januari.

Vilken är Sveriges djupaste sjö och hur djup är den?

Vättern är näst största sjö, både avseende ytan och vatten volymen (cirka 78 000 miljoner m3). Sveriges djupaste sjöar finns i de nordligaste delarna är landet. Djupast är Hornavan, med ett största djup av 228 m. Längre söderut i landet är Siljan (134 m) och Vättern (120 m) de djupaste sjöarna.

Vilken fisk finns i Torneträsk?

Gädda LakeFjällrödingÖring Torneträsk/Fish

Får man bada i Trollsjön?

Med sitt djup och klara vatten är Trollsjön en upplevelse och i sjön finns badflottar för både lek och solande. ... Från den anlagda stranden kan man gå ner i vattnet, men från klipporna runt omkring sjön är det djupare vatten.

När fryser Storsjön?

Men när vattnet fryser vid 0 grader blir den i stället ca 10 % lättare vilket gör att isen flyter. 90% av isen ligger då nedsänkt i vattnet. I en sjö är därför vattentemperaturen 4 grader vid botten och uppe under isen 0 grader.