:

Hur stor altan ska man bygga?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor altan ska man bygga?
  2. Hur stor bör en inglasad altan vara?
  3. Hur stort trädäck?
  4. Vilken regel altan?
  5. Hur stor altan ska man ha?
  6. Vad räknas uterum som?
  7. Hur stor plats tar utemöbler?
  8. Hur mycket reglar till trädäck?
  9. Vilket avstånd mellan plintar altan?

Hur stor altan ska man bygga?

Storleken. Hur stor altanen ska vara avgörs av trädgårdens form och storlek – kika på din tomts förutsättningar och begränsningar. Skydd mot insyn. Altanen på bilden har ett fint två meter högt plank som går i vinkel runt altanen.

Hur stor bör en inglasad altan vara?

Att bygga inglasad altan utan bygglov kan du alltså göra genom att inte bygga så stort. Men betänk att ett uterum ofta blir ett mycket populärt rum och då kan det löna sig att satsa på några extra kvadratmeter. Bygger du ett uterum som är större än 15 kvadratmeter så måste du söka bygglov i alla lägen.

Hur stort trädäck?

man brukar väl räkna 230 cm som minimimått på en normal matplats m 90 cm bord, stol+bor+stol, . lägg sen till lite utrmme för att gå runt så minst 360 cm för att det inte skall vara trångt.

Vilken regel altan?

Skruvreglarna bör placeras med cc 60 cm eller tätare och ska alltid placeras stående för bästa bärighet. Dimensionen ska gärna vara 45x170 mm, men klenare dimensioner, 45x145 mm eller 45x120 mm kan också fungera på en upphöjd altan om de bärs upp av bärlinor som är minst 45x170 mm.

Hur stor altan ska man ha?

Det behöver minst vara 50 cm tomt utrymme bakom en sittande person. Matplats för sex personer kring ett bord som är 210cm långt och 90 cm brett behöver en yta på minst 3X4 meter. Fikaplats för två kring ett litet runt bord på 70 cm behöver en yta på minst 1,7 X 1,7 meter.

Vad räknas uterum som?

Det kan vara i form av en tillbyggnad på ett befintligt hus eller som en helt fristående byggnad – exempelvis växthus, lusthus eller vinterträdgård. Juridisk definieras ett uterum som en tillbyggnad, en komplementbyggnad eller friggebod – beroende på dess läge och storlek.

Hur stor plats tar utemöbler?

Här kan du se ungefär hur mycket plats olika storlekar av utemöbler tar: 3x3 meter för ett matbord med fyra stolar. 3x4,5 meter för ett matbord med sex stolar. 3x7,5 meter för ett matbord med 12 stolar, eller ett litet bord för fyra personer och två solstolar.

Hur mycket reglar till trädäck?

Normalt CC-avstånd mellan reglarna är 600mm, men med en tunnare trall (22mm) kan du behöva gå ner på CC-mått 400mm och motsvarande med en tjockare trall (34mm), går det oftast bra att öka CC-avståndet upp till 800mm. Fäst alla reglar i betongplintarna och skruva ihop med varandra.

Vilket avstånd mellan plintar altan?

För att säkerställa konstruktionens bärighet bör avståndet mellan plintarna inte överstiga två meter. Väg av med ett långt vattenpass så att plintarnas överkant hamnar på samma höjd, det vill säga i våg. Vattenpasset kan förlängas med en lång rak regel.