:

Hur bred ska en gardin vara?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred ska en gardin vara?
  2. Hur lång ska en Öljettkappa vara?
  3. Hur mäta Gardinkappa?
  4. Hur mäter man Gardinkappa?
  5. Hur mycket gardintyg?

Hur bred ska en gardin vara?

Gardinstången eller -skenan ska vara längre än vad fönstret är brett, då kan du placera gardinerna på sidan om fönstret och maxa ljusinsläppet. En bra tumregel är att välja gardiner som är dubbelt så breda som fönstret, då ser det snyggt ut även när gardinerna är fördragna.

Hur lång ska en Öljettkappa vara?

Kappans bredd räknar du ut genom att mäta fönstrets bredd och därefter lägga till 10 cm. Våra släta kappor sys alltid med en kanal på 4 centimeter för att du enkelt ska kunna trä kappan på både gardinstång och skena.

Hur mäta Gardinkappa?

Montering gardinkappor

  1. Fyll i höjd. Fyll i höjden för kappan. ...
  2. Räkna ut bredd. Kappans bredd räknar du ut genom att mäta fönstrets bredd och därefter lägga till 10 cm.
  3. Kanal. Våra släta kappor sys alltid med en kanal på 4 centimeter för att du enkelt ska kunna trä kappan på både gardinstång och skena.

Hur mäter man Gardinkappa?

Den mäter du först och främst genom att mäta din gardinstång - minus knopparna. Har du en rynkad gardin så kan du med fördel multiplicera måttet med 1.5 för att kunna få en tätt veckad gardin. Tänk, gällande bredden, att målet är att gardinen ska rama in fönstret och inte vara i vägen.

Hur mycket gardintyg?

Mäta bredden Du ska alltid ange totala, platta tygbredden på gardinen vid beställning. En bra grundregel är att 2 m tyg täcker ca 1 m av fönstret när du sätter upp den med veck eller vågor.