:

Hur stor köksö ska man ha?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor köksö ska man ha?
  2. Hur lång köksö?
  3. Hur djup köksö?
  4. Hur många barstolar får plats?
  5. Kan köksö vara?
  6. Hur stort kök ska man ha?
  7. Hur placera köksö?
  8. Vad kostar det att bygga köksö?
  9. Hur stor är en sittplats?
  10. Vilken höjd ska bänkskivan sitta på?

Hur stor köksö ska man ha?

Utgå från ditt kök och vilken typ av köksö som fungerar bäst i rummet – fristående ö, halvö eller mobil köksö. Se över dina behov och vad du önskar av en köksö. ... Räkna på storleken för en välanpassad köksö. Se till att du har minst 120 cm till övriga skåp och om du ska ha spishäll minst 30-50 cm på vardera sida om den.

Hur lång köksö?

Storleken på din köksö är nästa viktiga fråga. Längd och bredd varierar beroende på hur du ska använda den, men ofta fungerar den som arbetsyta med antingen en diskho eller en häll. Ungefär 80% av våra kunder väljer en häll, och gör man det är den idealiska storleken på köksön 2,4-3 m lång och 1 - 1,2 m bred.

Hur djup köksö?

Storleken är avgörande Räkna med en yta på minst 60 cm på ena sidan och 45 cm på den andra för att få plats med både diskho och kokplattor. Dessutom tar de båda upp cirka 60 cm på längden. Om ni vill ha skåp hela vägen runt måste ön vara minst 1 meter djup. Det är också viktigt att köksön har rätt höjd.

Hur många barstolar får plats?

Hur många barstolar behöver du till din köksö? Innan du köper barstolar till din köksö kan det vara bra att tänka över antalet en extra gång. Försök gärna hålla ett avstånd på 65-75 cm, räknat från mitten av sitsen på varje barstol.

Kan köksö vara?

Det är vanligt att man tror att en köksö enbart passar in i en öppen kökslösning, men den kan faktiskt vara användbar även i mindre utrymmen. ... Experterna säger att man ska planera en köksö efter storleken på underskåpen. Vid ett smalare kök bör man ev undvika att ha öppningsbara skåp på bägge sidor.

Hur stort kök ska man ha?

En arbetsyta på minst 80 cm, gärna upp till 120 cm, bör det vara mellan diskho och spis. Ett av de viktigaste måtten för att köket inte ska kännas trångt och opraktiskt när man lagar mat! Standardhöjden på en arbetsbänk är normalt 90 cm över golvet. Det ger en bekväm arbetsställning för en normallång person.

Hur placera köksö?

Det är viktigt att tänka på att arbetsytan på köksön är minst 30 cm större än underskåpen, för att det ska vara bekvämt att sitta där. Väldigt praktiskt att då använda ön som matbord. Experterna säger att man ska planera en köksö efter storleken på underskåpen.

Vad kostar det att bygga köksö?

Re: Köksö - rimligt pris?? Pris, inkl vask är 44 000 kr. Detta är utan underskåp. Dyrt!! Vi valde bort fingertappning, vilket kostade ca 2500, men vill sen istället ha hela, längsgående plankor i bänken, dvs inget "lapptäcke".

Hur stor är en sittplats?

En bra tumregel för att avgöra hur många personer som kan sitta bekvämt med normalt med ”svängrum” runt ett bord är att räkna på ca 60 cm per person och sittplats. En normal stol har ca 45 cm i sittbredd. Det vill säga sittdelen eller dynan på stolen är ca 45 cm bred.

Vilken höjd ska bänkskivan sitta på?

Standardhöjd på arbetsbänk/underskåp – 90 cm, men här kan det skilja drygt 5–10 cm beroende på vad du själv föredrar. Standarddjup på arbetsbänk/underskåp – 60 cm.