:

Hur stor ska en LGF-skylt vara?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor ska en LGF-skylt vara?
  2. Är husvagn efterfordon?
  3. Hur högt får ett släp vara?
  4. Hur mycket vägen en husvagn?
  5. Vilka ska ha en LGF-skylt?
  6. Vad gäller för LGF fordon?

Hur stor ska en LGF-skylt vara?

LGF-skylt LGF-skylten, långsamtgående fordon, ska vara typgodkänd och placeras baktill och utanpå fordonet med en av triangelns spetsar uppåt. Lägsta höjdplacering är 0,6 m och högsta 1,8 m, mätt från marken och till LGF-skyltens nedre del.

Är husvagn efterfordon?

Om släpet är avsett för transport av gods, är det en släpvagn. De enda undantagen från detta är vissa båtvagnar, husvagnar och tankvagnar som saknar fjädring och därför klassificeras som efterfordon.

Hur högt får ett släp vara?

Det bör inte vara över 4,5m för det är frihöjden på viadukter/tunnlar (om det inte står något annat, t ex 3,5m eller liknande). Sen när du lastar borde det vara bra att veta hur högt det är så du inte fastnar i en viadukt. Ska dock dubbelkolla i körkortsböckerna å se ifall det står något där.

Hur mycket vägen en husvagn?

Normalvikt för en husvagn är runt 1600 kg. Detta är totalvikt vilket innebär max belastad husvagn med utrustning och vatten i. Tjänstevikt bortser från utrustning, vatten och annat och är således mindre än totalvikt.

Vilka ska ha en LGF-skylt?

Alla mopeder. Endast tvåhjuliga mopeder. Traktor och tre- eller fyrhjuliga mopeder klass I är exempel på långsamtgående fordon.

Vad gäller för LGF fordon?

Långsamtgående fordon, LGF, är fordon vars högsta tillåtna hastighet är 45 km/h, till exempel traktorer, motorredskap, mopedbilar, vissa släpfordon och fordon som bogserar. ... Man får dock bogsera andra fordon som fått nödstopp på vägen men då får man endast köra på höger vägren och endast till närmaste avfart.