:

Hur stor ska boxen vara?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor ska boxen vara?
  2. Hur stor yta ska en häst ha?
  3. Hur ska ett stall se ut?
  4. Vad behöver man i ett stall?
  5. Hur stor ska Lösdriften vara?
  6. Hur ska en ligghall se ut?

Hur stor ska boxen vara?

Mått för boxar

Hästens mankhöjdBoxens area¹Boxens bredd
1,31–1,40 meter6 kvadratmeter2,1 meter
1,41–1,48 meter7 kvadratmeter2,2 meter
1,49–1,60 meter8 kvadratmeter2,35 meter
1,61–1,70 meter9 kvadratmeter2,5 meter

Hur stor yta ska en häst ha?

10 gånger 30 meter, det är vad en häst behöver för att kunna springa naturligt. Jordbruksverkets nya regler innebär att många hästhållare måste bygga om sina hagar.

Hur ska ett stall se ut?

Samtidigt är det viktigt att stallmiljön vi erbjuder hästarna håller hög kvalitet både vad gäller storlek på boxar, ventilation, belysning, tillgång på vatten med mera. Hur inredningen i ett stall ska se ut är noga reglerat vad gäller boxmått, takhöjd, avstånd mellan galler, bredd på stallgång med mera.

Vad behöver man i ett stall?

Hur stallet inreds beror främst på den verksamhet som ska bedrivas där. Behövs det till exempel stora personalutrymmen utöver de boxar, spolspiltor, sadelkammare med mera som har anknytning till hästarna? ... Inredningen ska även gynna hästarnas sociala beteende och inte skilja hästarna åt mer än nödvändigt.

Hur stor ska Lösdriften vara?

Däremot kan man utläsa ur olika studier att ytan i fungerande lösdrifter är två till tre gånger så stor, vilket innebär att det bör finnas 16-24 kvadratmeter yta per stor häst.

Hur ska en ligghall se ut?

En ligghall ska ha tre väggar och tak, samt en öppen långsida som normalt vetter åt söder. Ingången får inte vara för smal, då det är viktigt att alla hästar i gruppen vågar gå in i hallen. I annat fall kan en ranghög häst blockera öppningen.