:

Hur stor rabatt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor rabatt?
  2. Vad ska jag plantera i rabatten?
  3. Hur får man en fin rabatt?
  4. Hur många sorters blommor i en rabatt?
  5. Hur många olika växter i en rabatt?
  6. Vad ska man plantera på hösten?

Hur stor rabatt?

Det finns inga som helst regler för hur en rabatt kan se ut så om du vill ha en som ringlar sig fram genom trädgården är det bara till att sätta igång. Man bör dock tänka på storleken, ingen rabatt eller blomsterbädd värd namnet är mindre än 1,5 meter bred.

Vad ska jag plantera i rabatten?

Börja med rabattens högsta växter, de som ger struktur och skapar blickfång. Välj sorter som behåller formen och förblir intressanta även efter blomning. Plantera dem längst bak om rabatten är placerad så att den har ett tydligt avslut i form av till exempel en vägg, en häck eller ett träd.

Hur får man en fin rabatt?

Plantera i klunga för lyckat resultat Placera ut växterna som du har tänkt dig, gärna i grupper om tre till fem av samma sort. Samla färger och sorter så får rabatten ett lugnt och harmoniskt intryck. Tänk på att högre perenner är fina längst bak i rabatten.

Hur många sorters blommor i en rabatt?

Se till att inte planera in allt för många olika sorters perenner och ha alltid minst tre plantor av samma sort bredvid varandra för att få lugn och harmoni i rabatten. Ta hänsyn till de plantavstånd som anges för de perenner du väljer.

Hur många olika växter i en rabatt?

Olika höjder, färger och former. En rabatt med fin struktur och fyllighet.

Vad ska man plantera på hösten?

Vad är bäst att plantera på hösten? I början av september passar det att plantera perenner, buskar, träd, barrväxter, rosor och klätterväxter. Bor du norröver är det dessutom nu all din höstlök ska sättas i backen. Många av dessa växter – och också vissa lökar – går dessutom att plantera tills marken fryser.