:

Kan man bli blind av ögonlaser?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man bli blind av ögonlaser?
  2. Kan jag bli av med mitt synfel?
  3. Vilken ögonoperation är bäst?
  4. Hur länge håller Lasik?
  5. Vem kan inte göra ögonlaser?
  6. Kan man operera bort ålderssynthet?
  7. Vad kostar en ögonoperation på Memira?
  8. Vad kostar det att operera synfel?

Kan man bli blind av ögonlaser?

Men det finns inte ett enda känt fall i världen där en synkorrigerande ögonoperation lett till att någon blivit blind. I mycket sällsynta fall kan ögat bli infekterat efter en operation. Om en infektion av någon anledning inte behandlas, kan den i värsta fall leda till en permanent försämrad syn.

Kan jag bli av med mitt synfel?

Brytningsfel som närsynthet, översynthet och astigmatism kan behandlas med operation. Det finns flera behandlingsmetoder. Vilken metod som används beror på ditt synfel. Efter operationen kan du slippa, eller minska behovet av, glasögon och linser.

Vilken ögonoperation är bäst?

Det finns inte en metod som är optimal för alla ögon och för alla personers livsstil. Det är därför viktigt att den klinik du väljer har kunskap och erfarenhet av flera metoder, för att du ska få den rekommendation som är bäst för just dig och dina ögon.

Hur länge håller Lasik?

När du har återhämtat synen efter din ögonlaserbehandling har hornhinnan stabiliserats och korrigeringen är nu permanent. Ögonen anpassas snabbt efter din nya syn. Din syn kan däremot bli drabbad av en oundviklig föråldringsprocess: ålderssynthet.

Vem kan inte göra ögonlaser?

Vem passar inte för att göra en synfelskorrigerande operation? Personer med extremt tunna hornhinnor passar inte för laseroperationer men kan korrigeras med andra typer av ingrepp. Patienter med ögonsjukdomar. Personer som tar vissa mediciner.

Kan man operera bort ålderssynthet?

En linsbytesoperation mot ålderssynthet är helt smärtfri och tar inte lång tid - hela operationen är genomförd på 15-20 minuter. Efteråt varierar synkvaliteten lite från person till person, men de allra flesta har en användbar och märkbart förbättrad syn redan dagen därpå.

Vad kostar en ögonoperation på Memira?

17 900 kr / öga Vid LASEK betalar du från 583 kr/mån och öga när du väljer räntefri avbetalning på 24 månader. Du kan närsomhelst välja att betala av snabbare utan att det kostar dig något extra. Se fullständiga villkor nedan. Gör din kreditansökan direkt hos vår samarbetspartner Resurs bank.

Vad kostar det att operera synfel?

30.900 kr. Den säkraste metoden för dig som vill behandla närsynthet, översynthet eller astigmatism och inte vill att någon skär i ditt öga. I ordinarie priset ingår förundersökning, operation. Alternativt kan man även välja delbetalning.