:

Hur bra är Curatäcket?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bra är Curatäcket?
  2. Vad tycker ni om tyngdtäcke?
  3. Vad tycker folk om tyngdtäcke?
  4. Vad väger Ett tyngdtäcke?
  5. Vilken vikt ska man ha på tyngdtäcket?
  6. Hur kan man tvätta beckasin tyngdtäcke?

Hur bra är Curatäcket?

Har nu provat CURA Pearl Eco 9 kg i en vecka och är inte helt nöjd. Väger 75 kg, men upplever täcket för tungt och lite för tunt. Sover ok, men inte bättre än tidigare. ... Om man vaknar under de första nätterna kan det vara bra att byta av med sitt vanliga täcke.

Vad tycker ni om tyngdtäcke?

Inom svensk sjukvård har man framgångsrikt använt tyngdtäcken i drygt 12 års tid, för att hjälpa människor att komma till ro. Många arbetsterapeuter har länge förordat att tryck mot kroppen vid insomning är både avslappnande, rogivande och sövande. Man somnar snabbare, sover längre och vaknar inte lika ofta.

Vad tycker folk om tyngdtäcke?

En del människor kanske tycker att det verkar lite obehagligt att sova med tyngdtäcke. Om du har anlag för klaustrofobi kanske du upplever det som lite klaustrofobiskt till en början men över tid kommer de flesta vänja sig.

Vad väger Ett tyngdtäcke?

  • Rekommendationen är att välja ett tyngdtäcke som väger omkring 10-15% av den egna kroppsvikten. Men personliga preferenser varierar givetvis, så det är inte givet vad som är rätt vikt. Vet man med sig att man behöver extra mycket stimulans för att slappna av så kan det ibland behövas ett snäppet tyngre täcke.

Vilken vikt ska man ha på tyngdtäcket?

  • Vilken vikt ska man ha på tyngdtäcket? Rekommendationen är att välja ett tyngdtäcke som väger omkring 10-15% av den egna kroppsvikten. Men personliga preferenser varierar givetvis, så det är inte givet vad som är rätt vikt.

Hur kan man tvätta beckasin tyngdtäcke?

  • De lättare varianterna av Beckasin tyngdtäcke går att tvätta i maskin hemma. Väljer man ett tyngre så kan man köpa ett delbart, vilket innebär att det också går att tvätta så länge maskinen klarar vikten. Både barn och vuxna har testat Beckasin tyngdtäcke.