:

Hur fungerar trådlös laddning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar trådlös laddning?
  2. Är Qi-laddare bra?
  3. Vilka iPhone kan man ladda trådlöst?
  4. Hur fungerar trådlös Mobilladdning?
  5. Hur fungerar trådlös mobilladdare?
  6. Hur fungerar Laddplattor?

Hur fungerar trådlös laddning?

En Qi-laddare består av en magnetisk spole som överför laddningen till en spole på mottagande enhet. Om spolarna inte ligger rakt över varandra blir laddningen antingen långsammare eller fungerar inte alls (beroende på avstånd mellan laddaren och mottagarens spolar). Qi-laddare kan därför utrustas med flera spolar.

Är Qi-laddare bra?

Fördelar med Qi-laddare Särskilt praktisk när du tar emot samtal; plocka bara upp din telefon utan att behöva trassla med kablar. Snyggare skrivbord: En laddningsplatta ser bättre ut än en trasslig kabel på skrivbordet. Ingen risk för elektriska stötar på grund av trasiga och utnötta kabeländar.

Vilka iPhone kan man ladda trådlöst?

Det här behöver du. Du behöver en iPhone 8 eller senare. Din iPhone har en integrerad trådlös laddningsfunktion som gör laddningen enkel och intuitiv. Din iPhone fungerar med Qi-certifierade laddare som finns tillgängliga som tillbehör och på kaféer, hotell, flygplatser samt i bilar och möbler.

Hur fungerar trådlös Mobilladdning?

En metallspole finns i mobiltelefonen och den andra i den trådlösa laddaren. När det går ström genom laddaren genereras det även ström i spolen inne i mobiltelefonen som i sin tur laddar batteriet. För att den trådlösa laddningen ska fungera krävs det att de två spolarna placeras precis på varandra.

Hur fungerar trådlös mobilladdare?

Qi-laddningen är induktionsbaserad vilket kort betyder att laddningen är baserad på magnetism mellan två metallspolar. En metallspole finns i mobiltelefonen och den andra i den trådlösa laddaren. När det går ström genom laddaren genereras det även ström i spolen inne i mobiltelefonen som i sin tur laddar batteriet.

Hur fungerar Laddplattor?

Växelström skickas genom en kopparspole i laddare för att skapa ett magnetiskt fält, som i sin tur påverka motsvarande spole i telefonen. Där skapar magnetismen ström som laddar batteriet. Effektförlusterna är betydligt större än vid vanlig laddning med kabel och därför går det långsammare att ladda trådlöst.