:

Är Spiltan Räntefond bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är Spiltan Räntefond bra?
  2. Är spiltan ett investmentbolag?
  3. Vilken Spiltan fond är bäst?
  4. Vilka räntefonder ska man ha?
  5. Varför rasar spiltan?
  6. Är Spiltan Aktiefond Investmentbolag en Sverigefond?

Är Spiltan Räntefond bra?

Fondens utveckling Fonden har en låg avgift på 0,1 % och målsättningen är att leverera en avkastning som överstiger räntan på ett sparkonto. Spiltans räntefond har fått en mängd priser och utmärkelser under åren som bästa räntefond. Bland annat från ratingbolaget MoneyMate: Best defensively managed fund - tre år i rad.

Är spiltan ett investmentbolag?

Spiltan Aktiefond Investmentbolag - Smartare än index Fonden är en koncentrerad specialfond och innehåller ett antal svenska investmentbolag. ... Målsättningen för fonden är att över tid ge en avkastning som överstiger index, det vill säga Stockholmsbörsen, men till en avgift som ligger i nivå med indexfonder.

Vilken Spiltan fond är bäst?

Spiltan Aktiefond Investmentbolag är hittills i år den bästa Sverigefonden med en avkastning 9,7 procent. Tätt efter ligger Spiltan Aktiefond Småland med en avkastning på 9,6 procent. Läs hela artikeln här.

Vilka räntefonder ska man ha?

Långa räntefonder och korta räntefonder har mycket lägre risker jämfört med aktiefonder eller aktier. Samtidigt är den förväntade långsiktiga avkastningen för räntebärande värdepapper också lägre. Korta och långa räntefonder fungerar bra som ett komplement till annat sparande och som en stötdämpare i oroliga tider.

Varför rasar spiltan?

Orsak: Man anser att investmentbolagen är väldigt högt värderade i förhållande till substansvärdet. Dagen efter Di-artikeln publicerades började investmentbolagen rasa. – Det är svårt att veta vad som gjort att de här bolagen värderas upp så kraftigt när deras innehav inte har följt med på samma sätt.

Är Spiltan Aktiefond Investmentbolag en Sverigefond?

Spiltan Aktiefond Stabil är en aktivt förvaltad Sverigefond som innehåller noga utvalda bolag, investmentbolag och direktavkastande tillgångar för att...