:

Hur bra är Slovakien på fotboll?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bra är Slovakien på fotboll?
  2. Vad är Slovakien känt för?
  3. Får man åka till Slovakien?
  4. Vad tjänar Slovakien pengar på?
  5. När Spelar Sverige damerna?
  6. När är EM i fotboll?
  7. Vad odlar man i Slovakien?
  8. Hur ser Slovakiens natur ut?
  9. Vilket språk talar man i Slovakien?

Hur bra är Slovakien på fotboll?

Slovakiens bästa VM-kval på över tio år I de övriga två matcherna har det blivit uddamålsförluster mot Sverige och Finland. Förra VM-kvalet skrapade Slovakien ihop tre poäng och hade -19 i målskillnad på åtta matcher. I VM-kvalet dessförinnan blev det fyra poäng och -23 i målskillnad på tio matcher.

Vad är Slovakien känt för?

Slovakiens yta är 49 035 km². Det slovakiska landskapet utmärks av en mängd berg och dalar och Karpaterna sträcker sig över landets norra del. Bergstopparna i Tatrabergen har flera populära skidorter. Där ligger också Slovakiens högsta punkt, Gerlachovský štít, 2 655 meter över havet.

Får man åka till Slovakien?

Särskilda inresebestämmelser - Fullvaccinerade personer kan resa in i Slovakien med hjälp av ett vaccinationsbevis. ... - Vid inresa till Slovakien från ett så kallat riskland måste karantän i 14 dagar respekteras. Karantänen får avslutas efter 14 dagar om man är symptomfri.

Vad tjänar Slovakien pengar på?

Slovakiens största handelspartner är andra EU-länder och då främst Tyskland. De viktigaste exportvarorna är maskiner, fordon, transportutrustning, halvfabrikat och elektronik. Från Ryssland importeras framför allt olja och naturgas.

När Spelar Sverige damerna?

Den 25 november kan du uppleva Sveriges bästa fotboll live på Gamla Ullevi i Göteborg! Då hälsar vi återigen de svenska silverhjältarna från OS i Tokyo välkomna hem till sin Nationalarena för att spela VM-kval.

När är EM i fotboll?

Tyskland (inkluderar Västtyskland) och Spanien är de mest framgångsrika länderna i turneringens historia med 3 EM-guld vardera. Tyskland har också 3 EM-silver....Europamästerskapet i fotboll[redigera | redigera wikitext]

Europamästerskapet i fotboll
Efter finalen vid Europamästerskapet i fotboll 2020.
TidpunktJuni–juli

Vad odlar man i Slovakien?

På grund av ett hårt klimat med kalla vintrar odlas tåliga grönsaker och växter såsom potatis, kål, lök och vitlök. Även om det inte växer i landet, importeras ris från andra länder. Andra grönsaker och frukter används likaså.

Hur ser Slovakiens natur ut?

Norra och centrala delarna av Slovakien domineras av bergskedjan Karpaterna, med toppar på upp till 2655 meter över havet. ... Slovakien har ett kontinentalt klimat med kalla, torra vintrar och varma somrar. I bergsområdena är det både svalare och mer nederbörd än på slätterna i söder där huvudstaden Bratislava ligger.

Vilket språk talar man i Slovakien?

Slovakiska Slovakia/Official languages