:

Kan man blöda av cellförändringar?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man blöda av cellförändringar?
  2. Hur snabbt uppstår cellförändringar?
  3. Är det vanligt med återkommande cellförändringar?
  4. Kan man träna efter Konisering?
  5. Hur länge blöder man efter vävnadsprov?
  6. Kan man få livmoderhalscancer om man är vaccinerad?
  7. Hur snabbt kan man se HPV?

Kan man blöda av cellförändringar?

Cellförändringar ger inga symtom, men följande symtom bör föranleda kontakt med vården: Om du får blödningar, flytningar eller upplever andra förändringar i underlivet, är det viktigt att ta kontakt med en barnmorska eller en gynekolog för en närmare undersökning.

Hur snabbt uppstår cellförändringar?

uppstår cellförändringar i livmoderhalsen Har man cellförändringar i livmoderhalsen beror det på att man vid något tillfälle blivit smittad av HPV när man haft sex. Sedan tar det lång tid, cirka 10–15 år, innan cellförändringarna utvecklas till livmoderhalscancer.

Är det vanligt med återkommande cellförändringar?

Under uppföljningstiden på upp till 16 år diagnostiserades 12 procent av kvinnorna med kvarvarande eller återkommande höggradiga cellförändringar. Kvinnor som hade cellförändringar i resektionsranden hade en ökad risk för återkomst av cellförändringar jämfört med kvinnor med fri resektionsrand.

Kan man träna efter Konisering?

Det går bra att promenera och arbeta redan dagen efter operationen. Du kan träna lätt efter en vecka, men vi rekommenderar att du avstår från hård träning i fyra veckor, eller så länge det blöder då träning ökar risken för att blödningen tilltar.

Hur länge blöder man efter vävnadsprov?

Efter provtagningen kan du fortsätta med dina vanliga aktiviteter. Livmoderhalsens slemhinna blöder lätt och det är vanligt att du får en liten blödning efter en undersökning. Blödningen försvinner efter någon dag.

Kan man få livmoderhalscancer om man är vaccinerad?

Viktigt att du som är vuxen går på cellprovskontroller Vaccinationen ger inte ett fullständigt skydd mot de HPV-typer som kan orsaka livmoderhalscancer. Därför är det viktigt att du går till de gynekologiska cellprovskontrollerna som du blir kallad till, även om du är vaccinerad mot HPV.

Hur snabbt kan man se HPV?

Kondylom (könsvårtor) orsakas av andra HPV-typer än dem som ger upphov till hudvårtor på händer och fötter. Inkubationstiden, det vill säga tiden mellan smitta och symtom, är omkring två till tre månader.