:

Är det bra att simma för att gå ner i vikt?

Innehållsförteckning:

  1. Är det bra att simma för att gå ner i vikt?
  2. Vilka muskler använder man när man simmar?
  3. Vad är bröstsim bra för?
  4. Hur lär man sig simma crawl?
  5. Vad är Pacetid simning?
  6. Vilket simsätt ger bäst träning?
  7. Vad ska man tänka på när man simmar?

Är det bra att simma för att gå ner i vikt?

Simning är en utmärkt bantningsform, speciellt om du då och då överraskar kroppen med små fartökningar. I stället för att bara glida dig igenom 1000 meter bör du dela upp samma sträcka i många mindre delar, säger Hans Chrunak. – Simma 20x50 meter lite fortare, med 20–30 sekunders vila mellan varje intervall.

Vilka muskler använder man när man simmar?

– De muskelgrupper som är bra att koncentrera sig på är framförallt rygg, mage, bröst och triceps.

  • Ryggen. Lats-musklerna på ryggen jobbar för att dra fram kroppen i vattnet när man simmar crawl. ...
  • Magen och core-musklerna. ...
  • Armarna. ...
  • Kombination av teknik och styrka.

Vad är bröstsim bra för?

Tränar hela kroppen Här gäller stora och långsamma tag framför små och korta. Ta ut rörelsen så mycket du kan så att musklerna får arbeta ordentligt. Bröstsim tränar övre delen av ryggen, bröstet och armarna, lårens in- och yttersidor samt anklarna.

Hur lär man sig simma crawl?

Dra armtaget under vattnet ända bak till låret och lyft sedan handen ur vattnet, fortfarande med en hög armbåge. Försök att nudda med tummen i armhålan för att få till rotationen i kroppen innan du sträcker fram armen igen. Du börjar nästa armtag när den första armen befinner sig som högst ovanför axeln.

Vad är Pacetid simning?

1. Tre omgångar med meter i din pacetid. Avsluta med meter i pacetid minus 5 sekunder eller snabbare. ... Simma 400–1 000 meter crawl i ett lagom högt tempo med fokus på glidet i vattnet, och se hur långt du kan och orkar simma med en bra teknik.

Vilket simsätt ger bäst träning?

Däremot passar simning utmärkt som konditionsträning. – Det mest effektiva simsättet för att förbättra din kondition är crawl. Men många väljer att simma bröstsim vilket också fungerar bra.

Vad ska man tänka på när man simmar?

Träna på att slappna av i nacken, tryck ned huvudet i vattnet och sträck istället hakan framåt under vattnet. Genom att göra det och ha blicken snett framåt under vattnet så lyfter du bröstkorgen som då blir som kölen på en båt. Du vill ha kroppen så neutralt som möjligt i vattnet och inte i uppförsbacke!