:

Är kisel farligt?

Innehållsförteckning:

  1. Är kisel farligt?
  2. Hur länge kan man äta Silica?
  3. Är Silicea farligt?
  4. Är kisel bra för hälsan?
  5. Kan man få i sig för mycket kisel?
  6. Är det farligt att äta kosttillskott?

Är kisel farligt?

Om du känner av något av följande finns det en risk att du har brist på kisel. Det är inte farligt, men med ett tillskott av kisel kommer kroppen må bättre både på ut- och insida.

Hur länge kan man äta Silica?

För att säkerställa ett gott resultat bör Original Silicea användas under minst 2-6 månader. Kan upprepas vid behov. Den rekommenderade dagsdosen bör ej överskridas.

Är Silicea farligt?

Det har observerats i studier att individer som tar silica löper större risk för njursten. För att förebygga detta så är det återigen viktigt att dricka mycket.

Är kisel bra för hälsan?

Kisel är ett välbehövligt spårämne som genererar i en friskare hy, starkare naglar och ett bättre hår. Men kisel är även viktig för ledfunktionerna. Kisel är en viktig beståndsdel i elastin och kollagen – vilka hjälper till att bibehålla elasticiteten i hyn och i kroppen.

Kan man få i sig för mycket kisel?

I takt med att man åldras minskar de naturliga nivåerna av kisel kraftigt i kroppen. För många kan detta leda till sköra naglar och håravfall, detta kan avhjälpas med hjälp av ett tillskott.

Är det farligt att äta kosttillskott?

Genom att äta kosttillskott kan man få i sig enskilda ämnen i skadliga mängder. Det är mycket svårare att överdosera enskilda ämnen genom att äta vanlig mat. För vissa ämnen är det dessutom en liten skillnad mellan vad som är nyttigt för kroppen och vad som kan vara farligt.