:

Hur är Viking däck?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är Viking däck?
  2. Vilken är världens största däcktillverkare?
  3. Hur bra är odubbade vinterdäck?
  4. Vilka däck är sämst?
  5. Vilka däck är bäst på is?

Hur är Viking däck?

Om du vill ha däck att lita på är vinterdäck från Viking att rekommendera. Bland annat har de en modell som heter SnowTech, som är ett mycket högkvalitativt däck som dessutom är välkonstruerat. ... Däcket har även bra egenskaper för att motverka vattenplaning. Vinterdäck från Viking är att lita på, oavsett väglag.

Vilken är världens största däcktillverkare?

Det är Guinness rekordbok som nu har utsett Lego till världens största däcktillverkare. Utmärkelsen kommer på sätt och vis passande, då Lego i år firar 50 år sedan det första legohjulet såldes 1962. Innan dess byggde barn hjul av klossar.

Hur bra är odubbade vinterdäck?

Dubbfria vinterdäck ger de mest komfortabla köregenskaperna. På snö ger dubbfria vinterdäck ett lika bra, eller bättre grepp som dubbdäck. På isigt underlag måste man köra mer försiktigt och förutseende än med dubbdäck. Dubbfria vinterdäck är komfortabla och tysta.

Vilka däck är sämst?

De däck som presterade sämst i testet var Goodyear EfficientGrip Performance (71 poäng), Bridgestone Turanza T005 (69 poäng) och ett friktionsdäck (vinterdäck) från Continental som fick 60 poäng i sommardäckstestet.

Vilka däck är bäst på is?

Dubbdäcken fungerar bäst på is, men river upp hälsofarliga partiklar på barmark. Dubbade och dubbfria däck har däremot likvärdigt grepp på barmark och snö. Vinterdäcken är också olika utformade beroende på tillverkare.