:

Hur äta Hampaprotein?

Innehållsförteckning:

  1. Hur äta Hampaprotein?
  2. Hur mycket Hampaprotein per dag?
  3. Hur många Proteindrinkar per dag?
  4. Hur mycket kasein per dag?
  5. Vad är bra med hampafrön?

Hur äta Hampaprotein?

Du kan exempelvis göra det så lätt som att du blandar ditt pulver med antingen vatten, juice eller mjölk – ungefär som du gör med övriga proteinpulver på marknaden. Vill du däremot att det ska smaka lite bättre kan du mixa pulvret med bär eller frukt i en smoothie eller också kan du blanda det i yoghurten eller filen.

Hur mycket Hampaprotein per dag?

Hampaprotein kan hos vissa personer ge en mild diarré, men det undviks enkelt genom att börja doseringen försiktigt med en tesked per dag och sedan långsamt öka till den angivna doseringen. I övrigt är inga sidoeffekter av hampaprotein kända.

Hur många Proteindrinkar per dag?

Hur många proteinshakes bör jag ta per dag? Oavsett om du tar 2 eller 3 proteinshakes per dag, är det den dagliga mängden av makronäringsämnet protein som är det viktiga för dina framsteg. För tränande personer är ett optimalt dagligt intag mellan 1.4-2.0 g per kg kroppsvikt med den exakta siffran beroende på ditt mål.

Hur mycket kasein per dag?

Ett bra generellt mått är att multiplicera din vikt med två och göra om till gram. Väger du 60kg bör du alltså äta ca 120g protein per dag för att bygga muskler.

Vad är bra med hampafrön?

Det näringsrika hampafröet I dessa frön hittar man nyttiga växtsteroler och vitaminer och mineraler som t. ex e-vitamin, kalium, fosfor och magnesium. De är även fiberrika och innehåller alla essentiella aminosyror vilket gör det till en bra vegetabilisk källa för fullvärdigt protein (ca 35 g protein per 100g).