:

Är Gore-Tex bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är Gore-Tex bra?
  2. Är Gore-Tex vindtätt?
  3. Är Gore-Tex miljövänligt?
  4. Hur länge har Gore-Tex funnits?
  5. Är 8000 vattenpelare bra?
  6. Vad är Gore-Tex Pro?
  7. Hur görs Gore-Tex?
  8. Vilka egenskaper har Gore-Tex?

Är Gore-Tex bra?

FÖRDELAR MED GORE-TEX Regn och snö kan helt enkelt inte komma in, även i de tuffaste stormarna är du skyddad. Vindkyla kan sänka din kroppstemperatur snabbt och orsaka obehag. Våra vindtäta teknologier blockerar alla vindar. Svettånga kan försvinna, så även under intensiv aktivitet känner du dig bekväm.

Är Gore-Tex vindtätt?

För GORE-TEX materialet har även god andningsförmåga och är vindtätt.

Är Gore-Tex miljövänligt?

Gore Fabrics, som tillverkar Gore-Tex, är en av de största tillverkarna av vattenavstötande tyg till friluftskläder. ... Gore Fabrics kommer att fasa ut miljöskadliga fluorkarboner från sitt vanliga väderskyddslaminat (motsvarande 85% av produktionen) till slutet av 2020.

Hur länge har Gore-Tex funnits?

DWR är inte permanent. Regelbundet slitage och exponering för smuts, tvättmedel, insektsmedel och andra material kan korta dessa livslängd. Bäst av allt: att återställa vattenavstötningsförmågan för din GORE-TEX produkt är extremt enkelt.

Är 8000 vattenpelare bra?

1 droppe – vattenpelare över 3 000 mm Produkter med en vattendroppe skyddar mot lätt regn. De håller regn och fukt ute en tid och är perfekta för plötsliga skurar. ... 3 droppar – vattenpelare över 8 000 mm Produkter med tre vattendroppar skyddar mot både kraftigt regn och högre vattentryck.

Vad är Gore-Tex Pro?

Gore-Tex är en produkt som tillverkas av företaget Gore som grundades i USA 1958. Det är ett vattentätt membran som används i funktionskläder för skidåkning, cykling, löpning och annan fysisk uteaktivitet. Grundfunktionen i den här typen av membran är att det är vattentätt samtidigt som det andas.

Hur görs Gore-Tex?

Gore-Tex-membranet tillverkas av ett material som kallas ePTFE, expanderad polytetrafluoreten. 1969 upptäckte Bob Gore hur man kunde expandera solid PTFE till detta porösa material utan att använda kemiska tillsatser. ePTFE är vattenavstötande i sig och membranet innehåller även en oljeavstötande substans.

Vilka egenskaper har Gore-Tex?

Hemligheten bakom GORE-TEX är ett extremt tunt membran med fantastiska egenskaper. De mikroskopiska porerna i membranet är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe, vilket betyder att en droppe vatten inte tränger igenom materialet.