:

Hur bokför jag förseningsavgift Skatteverket?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför jag förseningsavgift Skatteverket?
  2. Hur bokförs förseningsavgift till Skatteverket?
  3. Vad är förseningsavgift för ett aktiebolag?
  4. Kan Skatteverket ta ut förseningsavgift för en redovisningsenhet?
  5. Vad är moms för avgifter till Bolagsverket?

Hur bokför jag förseningsavgift Skatteverket?

Om en inbetalning inkommit för sent tar Skatteverket ut en förseningsavgift. Förseningsavgiften bokför du på konto 6992 Övriga ej avdragsgilla kostnader.

Hur bokförs förseningsavgift till Skatteverket?

  • Hur bokförs förseningsavgift till Skatteverket? Förseningsavgift till Skatteverket bokförs manuellt på konto 8423 (Räntekostnader för skatter och avgifter) eftersom det inte är avdragsgillt. Så här: 8423 Debet Totalsumma 19XX* Kredit Totalsumma *Välj det betalkonto som används, tex 1930 - Företagskonto.

Vad är förseningsavgift för ett aktiebolag?

  • Förseningsavgift Bolagsverket. Bolagsverket har väldigt saftiga förseningsavgifter då det kommer till försenad betalning. Ser man inte till att skicka in aktiebolagets årsredovisningar i tid kan det bli mycket pengar. Avgiften för att lämna in uppgifterna för sent för privata aktiebolag är 5 000 kronor.

Kan Skatteverket ta ut förseningsavgift för en redovisningsenhet?

  • Skatteverket kan ta ut en förseningsavgift om en redovisningsenhet lämnar in en deklaration för sent, om innehållet i en lämnad deklaration är bristfälligt eller om en redovisningsenhet inte har fullföljt ett föreläggande inom en viss tid. Med deklaration avses inkomstdeklaration, skattedeklaration för moms, skattedeklaration

Vad är moms för avgifter till Bolagsverket?

  • Momssatsen för avgifter till bolagsverket som avser nyregistrering, ändringsanmälan och bevis är 0 % och momssatsen för övriga tjänster hos bolagsverket är normalt 25 %. Moms som avser skattemässigt avdragsgilla kostnader är avdragsgill som ingående moms