:

Hur bra skyddar kopparspiral?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bra skyddar kopparspiral?
  2. Är spiral bra?
  3. Hur säkert är det med p piller?
  4. Hur vet man om man är gravid med kopparspiral?
  5. Vad är det för skillnad på hormonspiral och kopparspiral?

Hur bra skyddar kopparspiral?

Kopparspiralen gör spermierna mindre rörliga och både ägg och spermier blir funktionsodugliga. Din ägglossning påverkas inte av kopparspiralen. Den mängd kopparjoner som frigörs fastnar i livmoderslemhinnan och stöts ut med mensen.

Är spiral bra?

Spiral är ett mycket säkert preventivmedel 98-99% säkerhet och som kan rekommenderas till de flesta kvinnor som har låg risk för sexuellt överförbara infektioner. Fördelarna med en spiral är att den sitter på plats och inte kan "glömmas bort".

Hur säkert är det med p piller?

P-piller är ett mycket säkert preventivmedel. Rätt använt skyddar kombinerade p-piller till 99,7 procent och minipiller till 96-99 procent.

Hur vet man om man är gravid med kopparspiral?

Först och främst krävs att du är gravid och att du har ett positivt graviditetstest. Testet kommer att vara positivt även om graviditeten växer på fel ställe i kroppen. Det vanligaste symtomet är menstruationsrubbningar, till exempel utebliven mens. Småblödningar, bruna flytningar och värk i buken är vanligt.

Vad är det för skillnad på hormonspiral och kopparspiral?

Kopparspiral passar bra när du vill ha ett mycket säkert preventivmedel som du inte behöver komma ihåg varje dag. Den kan också vara ett bra alternativ om du inte vill eller mår bra av att använda preventivmedel som innehåller hormoner. Du kan ha spiral även om du aldrig varit gravid.