:

Hur gör man ett bottenmete?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man ett bottenmete?
  2. Hur gör man när man metar?
  3. Hur gör man när man Bottenmetar?
  4. Vad kan man använda som agn?
  5. Hur gör man Powerbait?
  6. Hur lång tafs Bottenmete?
  7. Hur Kastfiskar man?
  8. Hur man trär ett metspö?
  9. Hur gör man ett botten mete på regnbåge?
  10. Vad äter en abborre?

Hur gör man ett bottenmete?

Vid bottenmete används ett sänke av någon typ. ... Om du använder fast tackel sitter sänket fast och fisken krokas mot sänket (kallas "bolt") eller så får du göra mothugg och kroka fisken så fort du ser eller känner att tacklet rör sig. Vilken metod som fungerar bäst beror på fiskart, bete och många andra omständigheter.

Hur gör man när man metar?

Det är väldigt simpelt. Man riggar med ett flöte (som fungerar som en nappindikator), samt en lina under flötet med en krok i ändan. På kroken sätter man sedan något som fisken tros gilla, oftast mask. För att få ner betet under vattnet brukar man även fästa blyhagel på linan ca 1 dm från kroken.

Hur gör man när man Bottenmetar?

Bottenmete är precis vad det låter som, man metar från botten. Istället för att använda ett flöte på vattenytan så använder man sig av ett sänke på botten. Precis som allt annat inom fiske så finns det flera olika metoder att använda sig av för att rigga sitt spö.

Vad kan man använda som agn?

Vilket bete man skall använda är också lite olika beroende på vilken fisk man skall meta efter. Bra bete är mask, maggot, majskorn, deg, räkor, bröd, larver, fiskbitar och olika sorters småfisk. Man kan också köpa boilies som är speciellt smaksatta degkulor.

Hur gör man Powerbait?

PowerBait används som bete när man metar, speciellt bottenmete efter regnbåge. Det finns både som kulor och som pasta som man fäster på kroken. Powerbait är nästan självlysande i färgen och avger en lukt som lockar fisken. Det är effektivare en vanlig metmask.

Hur lång tafs Bottenmete?

Därefter knyter du fast ett lekande. Tafsen under sänket bör ha en längd av 60-80 cm enligt proffsen på detta område innan du avslutar tacklets uppbyggnad med en enkelkrok i storleken 6-8. Samma dimension som huvudlina fungerar bra.

Hur Kastfiskar man?

Om man vill kastfiska har man ett kastspö med lång, upprullad lina. Man för spöt bakåt, över axeln. Sedan gör man en kastande rörelse framåt samtidigt som man släpper på linan. Draget kommer att hamna i vattnet flera meter längre ut.

Hur man trär ett metspö?

Du sätter kroken i ena änden, sänket i linan en decimeter ovanför kroken, flötet ytterligare ett par decimeter upp på linan(beroende på djup). Sen binder du linan vid en ca 2 meter lång pinne och vipps så har du gjort ett metspö.

Hur gör man ett botten mete på regnbåge?

Knyt tafsar med en längd av c:a 50-60cm. Ett lekande i ena änden och en krok i andra änden. Ska du agna med mask kan du sätta en flytkula innan kroken. Väljer du Powerbait eller annat flytande bete behövs inte flytkulan.

Vad äter en abborre?

Sommartid samlas abborren gärna i vegetation på grunt vatten, men under vintern finns den på djupare bottnar. I början lever den av djurplankton och övergår sedan till att äta insektslarver, kräftdjur och små fiskar. Vid 10–20 cm längd övergår den ofta till enbart fisk och kräftdjur som föda.