:

Hur länge ska man behandla med basiron?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska man behandla med basiron?
  2. Hur mycket basiron ska man ta?
  3. Vad ska man göra när man klämt en finne?
  4. Är basiron receptfritt?
  5. Vad ska man undvika att äta när man har akne?

Hur länge ska man behandla med basiron?

Förstahandsmedel vid lindrig till måttlig akne är ett bensoylperoxidpreparat 1 gång/dag (Basiron AC gel 5 %), receptfritt. Effekt kan ses efter 2–6 veckor.

Hur mycket basiron ska man ta?

Hur produkten används Basiron AC 5 % gel appliceras på hudområden som skall behandlas 1 - 2 gånger dagligen om läkare inte annorlunda föreskriver. För personer med känslig hud rekommenderas behandling en gång dagligen före sängdags. Om behandlingen med Basiron AC 5 % gel inte hjälper, bör läkare kontaktas.

Vad ska man göra när man klämt en finne?

Finnar läker nästan alltid utan att du får några ärr. Om du får ärr kan de gå att slipa bort men hur effektiv behandlingen är varierar från person till person. Behandlingen kan ges av en plastikkirurg, en hudterapeut eller vissa hudläkare.

Är basiron receptfritt?

Basiron är ett receptfritt läkemedel för behandling av akne. Basiron AC innehåller det verksamma ämnet benzoylperoxid som öppnar upp porerna och dödar bakterierna.

Vad ska man undvika att äta när man har akne?

Fisk och skaldjur har även ett lågt GI och fiskolja är känt för att vara bra för huden. Andra källor till omega-3 är valnötter, hasselnötter, chiafrön och linfrön (även om de senare behöver krossas innan man äter dem för att man ska ta del av deras fördelar).