:

Hur vältränad för lumpen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vältränad för lumpen?
  2. Hur stark för lumpen?
  3. Hur förbereder man sig för mönstring?
  4. Hur tränar man inför Isokai?
  5. Hur långt ska man kunna springa i lumpen?
  6. Hur många situps är normalt?

Hur vältränad för lumpen?

Träna allsidigt och inte bara för att du ska klara antagningsprövningen. Det är ju efter prövningen det börjar på riktigt. Under grundutbildningen handlar det mer om att kunna gå längre sträckor, löpning och att bära packning och utrustning.

Hur stark för lumpen?

Vissa förband har krav på att du ska klara att springa 10km under en viss tid (oftast 49-48min), då är det givetvis en fördel att träna för att klara av att springa den distansen på utsatt tid. ... Tiden du har på dig beror på vilken typ av enhet du kommer tillhöra, spannet ligger mellan 10min 15sek upp till 12min 30sek.

Hur förbereder man sig för mönstring?

Inför GMU och även inför mönstringen är det lämpligt att träna upp sin fysiska förmåga. En bra grundkondition och en del styrka är grundförutsättning att klara tjänsten. För att klara de mest krävande tjänsterna räcker det dock inte med en extremt god fysisk förmåga.

Hur tränar man inför Isokai?

ISOKAI-testet är ett muskelstyrketest. Börja träna i god tid inför testerna. Det är viktigt att du tränar allsidigt och balanserat. Som stöd kan du skriva ut en lista på övningarna där du fyller i antal repetitioner och/eller vikt för respektive övning.

Hur långt ska man kunna springa i lumpen?

Löpning: ett bra mått är att kunna springa ca 5 km sammanhängande. Sträva efter en regelbunden löpträning 2-3 ggr/v. Styrketräning: försök jobba med övningar som involverar flera muskelgrupper. Träna styrketräning med eller utan belastning 2-3 ggr/v.

Hur många situps är normalt?

Shirin Djavidi: Börja förslagsvis på knäna och håll kroppen rak och stabil som en planka. Hur väl du lyckas varierar förstås beroende på träningsbakgrund, men män bör rimligen klara mellan 20 och 30 repetitioner, medan kvinnor bör sikta på 10 till 20.