:

Hur borrar man i klinker?

Innehållsförteckning:

  1. Hur borrar man i klinker?
  2. Vilken borr till glas?
  3. Kan man borra hål i keramik?
  4. Hur man gör hål i glas?
  5. Kan man borra i härdat glas?

Hur borrar man i klinker?

Hålsåg för kakel och klinker använder du för att borra hål för exempelvis kontakter. De säljs i standardstorlekar för de vanligast urtagsstorlekarna. För mindre hål, exempelvis för kabelgenomdragning, kan du även använda en glasborr eller en vass hårdmetallborr.

Vilken borr till glas?

För att borra i glas rekommenderas att använda ett diamantborr (hålsåg), här kan du se Lunas sortiment av diamantborr i olika storlekar. Borren håller för ca 35 hål och finns i en mängd olika dimensioner. Det går till viss del även bra att använda Lunas kakelborr.

Kan man borra hål i keramik?

Porslinsborr med hårdmetallskär lämpligt till att borra i porslin, glas, kakel och keramik. Porslinsborr med hårdmetallskär lämpligt till att borra i porslin, glas, kakel och keramik.

Hur man gör hål i glas?

För att borra i glas måste man använda särskilda glasborrar med egg av härdad metall. Gör en liten "damm" av kitt eller spackel runt det ställe där du tänker borra för att risken för att glaset ska spricka ska bli minimal. Häll sedan lite vaselin eller terpentin i det inneslutna området.

Kan man borra i härdat glas?

Härdat glas är upp till fem gånger starkare än vanligt glas, men när det väl går sönder så spricker det i små ofarliga bitar som minimerar risken för allvarliga skärsår. Härdat glas måste måttbeställas, det går inte att skära, slipa eller borra efter härdning.