:

Vad bokförs på konto 6910?

Innehållsförteckning:

  1. Vad bokförs på konto 6910?
  2. Hur redovisar man royalty?
  3. Är royalty Momspliktigt?
  4. Hur deklarera royalty?
  5. Hur bokför man Spotify?
  6. Hur länge får man royalty?
  7. Är Gage momsfritt?

Vad bokförs på konto 6910?

Utgifter för royalty och licenser: Utgifter för royalty/licensavgifter debiteras konto 6910 Licensavgifter och royalties (BAS 2021). För t. ex. bokförlag, konstruktionsföretag och bildbyråer bör ersättningen för upphovs- eller nyttjanderätten i stället debiteras ett konto i kontoklass 4.

Hur redovisar man royalty?

Du ska då betala egenavgifter även på royaltyn. Om det ursprungliga inkomstslaget däremot var tjänst ska du deklarera den ärvda royaltyn som inkomst av tjänst. Eftersom den ärvda royaltyn i detta fall inte utgör inkomst av förvärvsarbete för dig blir det varken aktuellt med socialavgifter eller särskild löneskatt.

Är royalty Momspliktigt?

Till skillnad från gage så är royalties momspliktiga. Kortfattat kan man säga att momssatsen för royalties är 6 % vilket även gäller upphovsrättsliga ersättningar för bland annat film, tv och radio.

Hur deklarera royalty?

Royaltyersättningarna redovisas på blankett T1. De upphovsrättsliga ersättningarna är att jämställa med en lön som det ska betalas skatt och egenavgifter på. I detta fall av mottagaren själv. Kostnaden för egenavgifter är avdragsgill.

Hur bokför man Spotify?

Men är Spotify Premium-abonnemang avdragsgilla i företaget? Det är faktiskt inte helt enkelt att svara på. Generellt gäller att kostnader som företaget har för att förvärva intäkter är avdragsgilla. Däremot får bolaget inte avdrag för personliga levnadskostnader.

Hur länge får man royalty?

Eftersom upphovsrätt gäller i 70 år efter upphovsmannens död kan dennes släktingar ärvd royalty under lång tid.

Är Gage momsfritt?

Gage för artistframträdande Ersättning för artistframträdanden är momsfria om du som artist uppfyller följande tre förutsättningar: du är en utövande konstnär du framträder inför publik du framför ett litterärt eller konstnärligt verk som är skyddat av upphovsrättslagen.