:

Vad passar ihop med palettblad?

Innehållsförteckning:

  1. Vad passar ihop med palettblad?
  2. I vilket läge trivs palettblad?
  3. Hur Ansa Palettblad?
  4. Är Palettblad perenn?
  5. Hur räddar man Palettblad?
  6. Hur sköter man Palettblad på vintern?

Vad passar ihop med palettblad?

Gör du en egen blandning, ta gärna med något prydnadsgräs och växter som är vackra även utan blommor. Exempel på en bra stomme är alla typer av prydnadsgräs, alunrot, palettblad, lavendel och murgröna. Gråa växter lugnar ner planteringen och håller sig generellt också bra.

I vilket läge trivs palettblad?

Denna dekorativt färgsprakande krukväxt trivs i de flesta väderstreck inomhus, egentligen alla utom för soligt söderläge. Palettblad är snabbväxande, dekorativ och dessutom lättskött.

Hur Ansa Palettblad?

Palettblad är väldigt lättskötta och växer ganska fort. Vissa sorter behöver toppas för att förgrena sig bra. Då nyper man bara bort det allra översta skottet några millimeter över ett bladpar. Nyp på samma vis gärna av blomknoppen när den visar sig.

Är Palettblad perenn?

Penningblad och vårälväxing är perenna och kan övervintra utomhus nergrävda i rabatten eller väl skyddade i utekrukan. Wexthuset har sedan flera år ett av Sveriges största sortiment av både sticklingar och frön av palettblad.

Hur räddar man Palettblad?

Palettblad är törstiga och visar det tydligt genom att bladen snabbt blir lite hängiga när jorden börjar bli torr. De återhämtar sig snabbt och sträcker på bladen så snart jorden blir fuktig igen. Självklart ska man undvika vattenbrist och ett praktiskt tips är att blanda i vattenhållande kristaller i jorden.

Hur sköter man Palettblad på vintern?

Palettbladet vill stå ljust och luftigt. Ju ljusare det står – desto vackrare och intensivare blir bladens färger. Men se upp för stark sol, det kan bränna de tunna bladen. Undvik direkt söderläge under vår och sommar – däremot kan det vara bra att välja ett sånt fönster under vinterhalvåret då det inte är lika ljust.