:

Vad gör en Web Editor?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en Web Editor?
  2. Hur mycket tjänar en webbredaktör?
  3. Hur blir man kommunikatör?
  4. Vad gör kommunikatörer?
  5. Vad tjänar en Web Content Editor?
  6. Vad gör en Medievetare?

Vad gör en Web Editor?

En webbredaktör (webbpublicerare / web manager / web editor) arbetar med organisationers och företags webbplatser. Webbredaktören jobbar direkt mot internet och intranät, utvecklar och analyserar webbplatser, fyller dem med innehåll och ansvarar för att de hålls aktuella.

Hur mycket tjänar en webbredaktör?

Marknadslön för Webbredaktör Marknadslönen för webbredaktörer ligger 2021 mellan 31 000 och 39 000 kronor per månad.

Hur blir man kommunikatör?

Om du vill bli kommunikatör eller informatör kan du välja att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation på gymnasiet. Det finns många olika vägar att gå, dock krävs någon form av eftergymnasial utbildning inom ämnet.

Vad gör kommunikatörer?

Kommunikatören har i uppgift att förmedla organisationens budskap och varumärke samt att sprida information till samhällets medborgare och till media. ... De arbetar strategiskt med organisationers budskap för att påverka mottagarnas bild av organisationen och arbetar dessutom också med organisationens relationer.

Vad tjänar en Web Content Editor?

Snittlönen som content manager är relativt hög. Enligt de undersökningar som Unionen genomfört ligger genomsnittslönen mellan 33 000 kr och 45 000 kr. Ingångslönen för någon som är ny i branschen brukar dock vara lägre.

Vad gör en Medievetare?

Arbetsmarknad och karriär Arbetsmarknaden för medievetare är bred och du kan jobba i stort sett i vilken organisation som helst där kunskap om medier är av betydelse. Utbildningen ger exempelvis goda förutsättningar för att jobba med kvalificerad omvärldsbevakning där medier och medieanvändning står i fokus.