:

Hur ligger vinden idag?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ligger vinden idag?
  2. Hur mycket blåser de idag?
  3. Varifrån blåser det idag?
  4. Hur räknar man ut vindens hastighet?
  5. Hur länge blåser det?
  6. Hur mycket blåser det på Östersjön idag?
  7. Hur mycket blåser det när det är storm?
  8. Vilket håll blåser det mest från?

Hur ligger vinden idag?

Sydlig till sydostlig vind 8-12 m/s.

Hur mycket blåser de idag?

Vädret

Typ av väderVärde
Temperatur-5,3 °C
Vindhastighet0,4 m/s
VindriktningN
Lufttryck1009 hPa

Varifrån blåser det idag?

Vinden i Sverige och världen Vindriktningen är oftast mellan syd och väst, men vinden vrider allt eftersom lågtryck och högtryck passerar, så även andra vindriktningar är relativt vanliga. Under vår och sommar förekommer dessutom sjöbris runt landets kuster med sin dygnsrytm i vindhastighet och vindriktning.

Hur räknar man ut vindens hastighet?

Som mått på vindhastighet används vanligen meter per sekund (m/s), kilometer per timme eller knop (kn). En knop är ungefär en halv meter i sekunden (1 kn = 0,51444 m/s). För att omvandla kilometer per timme (km/h) till m/s dividerar man med 3,6.

Hur länge blåser det?

Medelvind är den genomsnittliga vinden under tio minuter. En vindby däremot blåser hastigt till i stötar, stannar några sekunder för att sedan försvinna lika fort och är ofta två till tre gånger starkare. För att vi ska uppfatta en svag vind behöver det blåsa runt 0,3-3 m/s, det vill säga ungefär 1-11 km i timmen.

Hur mycket blåser det på Östersjön idag?

Sydöstra Östersjön Omkring sydväst 10-kuling 15. På förmiddagen avtagande och i eftermiddag 5-10. I kväll ökande och natt till måndag väst och åter 10-kuling 15, blåsigast i de södra farvattnen.

Hur mycket blåser det när det är storm?

SMHI beskriver storm som ett oväder med kraftiga vindar – det som avses är oväder där medelvindhastigheten på minst 24,5 meter per sekund. I Sverige är orkaner väldigt ovanliga, men kan förekomma: Orkan är ett oväder med medelvindhastigheten på minst 32,7 meter per sekund, enligt SMHI.

Vilket håll blåser det mest från?

Vindriktning. Sverige ligger i det så kallade västvindsbältet, vilket innebär att den vanligaste eller förhärskande vindriktningen för den ostörda vinden är västlig eller sydvästlig under året som helhet.