Vad gör mäklare inom finans?
Innehållsförteckning:
- Vad gör mäklare inom finans?
- Hur mycket tjänar en mäklare inom finans?
- Hur lång utbildning för mäklare inom finans?
- Kan man utbilda sig till aktiemäklare?
- Vad ska man plugga för att bli aktiemäklare?
- Vad tjänar en aktie mäklare?
- Hur länge måste man plugga för att bli aktiemäklare?
- Vilken linje ska man gå för att bli mäklare inom finans?
- Vad krävs för att arbeta som mäklare inom finans?
- Hur mycket får en mäklare utan fast lön?
- Hur mycket tjänar en mäklare i Sverige?
- Hur mycket tjänar en fastighetsmäklare?
Vad gör mäklare inom finans?
Man arbetar med att köpa och sälja valuta, aktier, optioner och andra värdepapper. Man ger också ofta råd om finasmarknaden till kunder. Mäklare inom finans arbetar på banker, försäkringsbolag eller värdepappersbolag.
Hur mycket tjänar en mäklare inom finans?
Yrkena med högst medellön
Yrke | Medellön |
---|---|
General-, landstings- och kommundirektörer m.fl. | 95 500 |
Mäklare inom finans | 91 100 |
Chefer inom bank, finans och försäkring, nivå 2 | 80 500 |
Ekonomi- och finanschefer, nivå 1 | 79 300 |
Hur lång utbildning för mäklare inom finans?
Vad gäller eftergymnasial utbildning, så gäller följande: Mäklare inom finans har i Sverige traditionellt en examen som civilekonom eller en examen som civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. Civilekonomprogrammet är 4 år lång högskoleutbildning (på heltid).
Kan man utbilda sig till aktiemäklare?
Att studera till aktiemäklare När du studerar till aktiemäklare gör du oftast det på via ett civilekonomprogram eller civilingenjörsprogram. Det är viktigt att tänka på att aktie- och annan värdepappersmäkleri kräver både möjlighet att kunna lösa matematiska uträkningar fort samt i många fall att kunna sälja.
Vad ska man plugga för att bli aktiemäklare?
Det finns inte bara en väg att gå för att bli aktiemäklare men det är vanligt att man som aktiemäklare har en examen antingen som civilekonom eller civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. Om du vill plugga till civilekonom eller civilingenjör efter gymnasiet är det viktiga att du får behörigheten dit.
Vad tjänar en aktie mäklare?
91 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.
Hur länge måste man plugga för att bli aktiemäklare?
Civilekonomutbildningen omfattar 240 poäng vilket är det samma som fyra år. Civilingenjörsutbildningen Industriell ekonomi är 300 poäng, vilket motsvarar fem år.
Vilken linje ska man gå för att bli mäklare inom finans?
Mäklare inom finans eller aktiemäklare har oftast en civilekonom- eller civilingenjörsexamen med inriktning industriell ekonomi.
Vad krävs för att arbeta som mäklare inom finans?
- Mäklare inom finans har traditionellt en civilekonom- eller civilingenjörsexamen (inriktning industriell ekonomi). Även en SwedSec-utbildning krävs efter genomförd akademisk examen på högskolan. Det finns olika SwedSec-licenser för mäklare inom finans. För att arbeta som aktiemäklare krävs en så kallad specialistlicens.
Hur mycket får en mäklare utan fast lön?
- De allra flesta mäklare jobbar helt utan fast lön och får enbart lön som baseras på de försäljningar som de gör. Det innebär att en mäklare som inte säljer några bostäder får 0 kr i lön. En fastighetsmäklare får normalt ca 23-30% av alla pengar som de drar in till mäklarföretaget i lön.
Hur mycket tjänar en mäklare i Sverige?
- En mäklare säljer i snitt ca 30-50 st bostadsrätter per år eller ca 25-30 st fastigheter/friköpta hus per år. De absolut bästa mäklarna i Sverige tjänar 150.0.000 kr kr per månad innan skatt under sina bästa år. Snittlönen i branschen för en mäklare är ca 35.000 kr per månad innan skatt.
Hur mycket tjänar en fastighetsmäklare?
- Fastighetsmäklare tjänar i snitt ca 30.000 kr – 35.000 kr i månaden innan skatt. De som tjänar mycket mindre slutar i regel som mäklare och byter bransch. En framgångsrik mäklare kan utan problem tjäna 50.000 kr i månaden upp till 200.000 kr i månaden under sina bästa år. Mäklaren får behålla ca 23-30% av indragen provision i lön